Foto: sasenka2711
Postup
-
1
Do formy z pekárničky si dáme najprv smotanu, pridáme soľ, cukor a ocot. Následne vsypeme špaldovú múku, ja dávam 250 g hladkej a 250 g hrubej, dokonca som to už skušala len čisto s polohrubou. Výsledok bol rovnaký. Navrch nasypeme korenie, nemusíte dávať všetko čo som uviedla, to korenie si dávajte podľa svojej chuti, nie každí má rád provensálske korenie. Nakoniec sušené droždie. S množstvo droždia som sa hrala minimálne mesiac kým sa podarilo top chlebík podľa mojích predstáv. Môžete pridať aj rôzne semiačka: tekvicové, ľanové, chia a pod.
- 2
Upozornenie: Skušala som kadečo, rôzne programy, upravovala recepty a čo ja viem čo ešte, a výsledok bol stále rovnaký. Mam pekáreň TEFAL PF610138, a na nej naj program klasický 4, 3:00 aj niečo, váha chlebíka 750 g a najtmavšie prepečenie.Nezabudnúť správne množstvo droždia. A potom Váš chlebík bude vyzerať takto :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Chcela by som ho vyskúšať s tým suchým droždím, aby som mohla dať
s časovým nastavením večer na ráno.