Špaldové špenátové halušky s bryndzou fotorecept

nickaa - fotkanickaa, 17. novembra 2015
Špaldové špenátové halušky s bryndzou (fotorecept)
Foto: nickaa

Veľmi zdravá a diétna verzia halušiek.

40 minút
príprava

Suroviny

500 g
450 g
4 ks
80 g
125 g
200 g
150 ml (kefír)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetky suroviny zmiešame. Ak je cesto riedke, pridáme múku, ak je príliš husté, pridáme vodu.

    Špaldové špenátové halušky s bryndzou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Halušky klasickým spôsobom nahadžeme do osolenej vriacej vody. Ak vyplávajú na povrch, scedíme ich a pridáme olivový olej aby sa nezlepili.

    Špaldové špenátové halušky s bryndzou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    A ďalšej miske si zmiešame bryndzu, acidko a tvaroh, podľa chuti môžeme aj soľ a túto zmes dáme na halušky. Na vrch dáme čo máme radi. ( restovanú slaninku, klobásku). Ja som dala restovaný pór.

    Špaldové špenátové halušky s bryndzou (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
robievam podobné, len na ne omáčku z cibuľky osmaženej na oleji, šunky na drobno a črievka taveného syra. Verzia s bryndzou, tvarohom a acidkom tiež nie je zlá.
a ešte poznámka ku haluškám - špenát úplne rozmraziť a vytlačiť z vody, potom to nebude "pýtať" toľko múky. Vajíčok stačí aj 2 kusy.

Pridaj komentár k receptu: