Foto: paploska
Jeden recept na lokše som už zverejnila, ale tento je jednoduchší a s cestom sa výborne pracuje. Manžel niečo podobné ochutnal na kačacích hodoch Zobraziť celý popisJeden recept na lokše som už zverejnila, ale tento je jednoduchší a s cestom sa výborne pracuje. Manžel niečo podobné ochutnal na kačacích hodoch a chcel opakovanie :-), tak som skúšala. Nakoniec vznikol chutný a v celku aj rýchly dezert alebo sladká večera.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvarené zemiaky popučíme. Do misy pridáme zemiaky, soľ, vajce a múku. Vymiesime hladké cesto, ktoré sa nebude lepiť. Múku pridávam podľa potreby, okrem tých 100 g asi 5 g. Z cesta vypracujeme tenké lokše a opekáme na suchej panvici z oboch strán.
-
2
Lokše hneď po upečení potrieme ghee alebo roztopeným maslom a klasicky poskladáme.
-
3
Mak zmiešame s cukrom a posypeme ním hotové lokše. Na záver lokše výdatne polejeme horúcim roztopeným ghee alebo maslom. Určite si pochutnáte.
Diskusia k receptu