Spaghetti Aglio Olio e Pepperoncino
Autor receptu: chutimi
Jednoduché, rýchle, chutné. Na obrázku je záber porcie, kde som pridal aj sušené
paradajky. Tento recept sa dá všemožne upravovať.
1 porcia |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Cestoviny uvarte v osolenej vode al dente.
- Cesnak očistite a nakrájajte na tenké plátky (snažte sa čo najrovnomernejšie). Papričku nakrájajte na tenké prúžky, posekajte aj semiačka. Šalviové lístky umyte a odrežte stopky. Lístky nasekajte na drobno.
- V malom hrnci/na panvici zohrejte olivový olej. Vhoďte všetky suroviny a na miernom plameni nechajte až kým cesnak zozlatovie. Hneď prelejte na cestoviny aby cesnak nezhnedol a nezhorkol! Pokiaľ nepoužijete privysokú teplotu, cesnak aj šalvia ostanú príjemne chrumkavé.
- Posypte čerstvo nastrúhaným parmezánom a podávajte.