Spaghetti Aglio Olio e Pepperoncino

Autor receptu: chutimi

Jednoduché, rýchle, chutné. Na obrázku je záber porcie, kde som pridal aj sušené paradajky. Tento recept sa dá všemožne upravovať.

1
porcia
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Cestoviny uvarte v osolenej vode al dente.
  2. Cesnak očistite a nakrájajte na tenké plátky (snažte sa čo najrovnomernejšie). Papričku nakrájajte na tenké prúžky, posekajte aj semiačka. Šalviové lístky umyte a odrežte stopky. Lístky nasekajte na drobno.
  3. V malom hrnci/na panvici zohrejte olivový olej. Vhoďte všetky suroviny a na miernom plameni nechajte až kým cesnak zozlatovie. Hneď prelejte na cestoviny aby cesnak nezhnedol a nezhorkol! Pokiaľ nepoužijete privysokú teplotu, cesnak aj šalvia ostanú príjemne chrumkavé.
  4. Posypte čerstvo nastrúhaným parmezánom a podávajte.