Další z môj recept ktorý zvládne aj malé dieťa. Recept som si vymyslela sama doma sme mali strašne vela paradajok (samozrejme domácich) dozretých na Zobraziť celý popisDalší z môj recept ktorý zvládne aj malé dieťa. Recept som si vymyslela sama doma sme mali strašne vela paradajok (samozrejme domácich) dozretých na slnku a úžasne sladkých ktoré boli vypestované s láskou mojej babky. :)
porcie
príprava
Postup
-
1
Paradajky umyjeme nakrájame na menšie kúsky. Na panvicu (takú hlbšiu) poprípade hrniec dáme pár kvapiek oleja pridáme roztlačený cesnak a popražíme aby pekne rozvonal.
- 2
Paradajky v miske poriadne popučíme aby sme z nich vytračili štavu a potom vlejeme na pavicu. Osolíme alebo ocukríme ako má kto rád moje paradajky boli dosť sladké aj bez rukru ale trošičku som ho tam predsa len dala. Pridáme ešte bazalku. Nebudeme variť dlho aby sa nám štava neodparila iba chvilu aby sa paradajky zohrialy a "prevreli". Nakoniec pridáme strúhaný parmezán aby sme zahustili omáčku a poriadne miešame pokým sa rozpustí. Pridajte ho podľa toho akú chete mať omáčku hustú, ale nemala by byť velmi hustá lebo špagety do seba "vsajú" štavu.
- 3
Špagety si uvaríme v osolenej vode. Keď už sú skoro uvarené (nie úplne mäkké) zlejeme ich , pridáme do omáčky a premiešame. Špagety nepremývať. Podávame ozdobené bazalkou a postrúhaným syrom. Dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
tvoja omáčka je určite výborná aj keď ja by som dala oveľa viac cesnaku a aj toho oleja trošku viac ako pár kvapiek a čo sa týka cukru ten do paradajkovej omáčky zaručene patrí... štipka cukru sa k paradajkám dáva preto aby sa zvýraznila chuť paradajok a nie preto aby bola omáčka sladká :-)
prajem ti veľa takýchto pekných receptov :-)