Špagety s paradajkovou omáčkou

matulienkaa - bez fotkymatulienkaa, 27. augusta 2013

Další z môj recept ktorý zvládne aj malé dieťa. Recept som si vymyslela sama doma sme mali strašne vela paradajok (samozrejme domácich) dozretých na Zobraziť celý popisDalší z môj recept ktorý zvládne aj malé dieťa. Recept som si vymyslela sama doma sme mali strašne vela paradajok (samozrejme domácich) dozretých na slnku a úžasne sladkých ktoré boli vypestované s láskou mojej babky. :)

4-5
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

250 g
1 balenie
pár kvapiek
podla chuti
1 strúčik




Postup

  1. 1

    Paradajky umyjeme nakrájame na menšie kúsky. Na panvicu (takú hlbšiu) poprípade hrniec dáme pár kvapiek oleja pridáme roztlačený cesnak a popražíme aby pekne rozvonal.

  2. 2

    Paradajky v miske poriadne popučíme aby sme z nich vytračili štavu a potom vlejeme na pavicu. Osolíme alebo ocukríme ako má kto rád moje paradajky boli dosť sladké aj bez rukru ale trošičku som ho tam predsa len dala. Pridáme ešte bazalku. Nebudeme variť dlho aby sa nám štava neodparila iba chvilu aby sa paradajky zohrialy a "prevreli". Nakoniec pridáme strúhaný parmezán aby sme zahustili omáčku a poriadne miešame pokým sa rozpustí. Pridajte ho podľa toho akú chete mať omáčku hustú, ale nemala by byť velmi hustá lebo špagety do seba "vsajú" štavu.

  3. 3

    Špagety si uvaríme v osolenej vode. Keď už sú skoro uvarené (nie úplne mäkké) zlejeme ich , pridáme do omáčky a premiešame. Špagety nepremývať. Podávame ozdobené bazalkou a postrúhaným syrom. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

afataga
si sikovna, ak ti mozem poradit, cukor netreba davat ani paradajky pucit, nevadi, ked ti zostanu kusky, ak mate radi pikant, tak pridaj trochu chilli alebo korenie, ale nemusi byt
matulienkaa
oni tam kúsky zostanú ja ich oba trošku popučím aby som z nich vytlačila trochu štavy. ale dakujem za radu každú si veľmi cenním :)
nazarboncuk
Najlepsia kombinacia na cestoviny paradajky-cesnak-bazalka a parmezan.sikovna holcina! Vsetci co vytlacame do spagiet bambino mame sa od nej vela co ucit ;) vyborne
evusik
@matulienkaa súhlasím, že kombinácia cestoviny, paradajky, cesnak, bazalka, parmezán je tá najlepšia kombinácia... úplne jednoduché, rýchlo hotové jedlo a pri tom tak dobré....
tvoja omáčka je určite výborná aj keď ja by som dala oveľa viac cesnaku a aj toho oleja trošku viac ako pár kvapiek a čo sa týka cukru ten do paradajkovej omáčky zaručene patrí... štipka cukru sa k paradajkám dáva preto aby sa zvýraznila chuť paradajok a nie preto aby bola omáčka sladká :-)
prajem ti veľa takýchto pekných receptov :-)
matulienkaa
@evusik ďakujem :) samozrejme cesnaku si môže dať každý koľko chce :) a jasné ten cukor som myslela aby sa zvíraznila chuť paradajok a ich sladkosť :)
afataga
este som ti zabudla napisat, ze sa nemusis bat varit omacku, ak sa ti odpari vela stavy, kludne pridaj trochu vody, v ktorej varis cestoviny, obsahuje skrob a omacku ti trochu aj zahusti a nabuduce skus aj odfotit svoj vytvor :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia