Špagety Carbonara (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Dnes na obed robím takéto špagety, my ich máme radi len s vajcom a slaninkou a struhaným syrom. Študovala som viacej receptov na nete, ale niekde pridávaju aj smotanu, inde nie. Tak, neviem, či je tento recept pravý, ale nám chutia špagety takto pripravené.

3-4
porcie
10 minút
príprava
8-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Na jedného človeka sa ráta jedno vajíčko.
  2. Slaninku nadrobno nakrájame a na olivovom oleji opražíme.
  3. V miske, v ktorej budeme cestoviny pripravovať riadne rozmiešame vajíčka.
  4. V osolenej vode uvaríme cestoviny.
  5. Hneď po scedení ich hodíme do misky s vajcami (treba, aby boli horúce) a pomiešame. Vznikne omáčka. Potom pridáme upraženú slaninku, tiež horúcu a pomiešame.
  6. Na tanieri pri podávaní na špagety dáme postrúhaný syr.
  7. Takto pripravené špagety treba zjesť čerstvé, nedajú sa klasicky prihrievať. Jedlo sa znehodnotí.