Špagety Carbonara (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Dnes na obed robím takéto špagety, my ich máme radi len s vajcom a slaninkou a struhaným syrom. Študovala som viacej receptov na nete, ale niekde pridávaju aj smotanu, inde nie. Tak, neviem, či je tento recept pravý, ale nám chutia špagety takto pripravené.
3-4 porcie |
10 minút príprava |
8-10 minút tepelná úprava |
Postup
- Pripravíme si suroviny. Na jedného človeka sa ráta jedno vajíčko.
- Slaninku nadrobno nakrájame a na olivovom oleji opražíme.
- V miske, v ktorej budeme cestoviny pripravovať riadne rozmiešame vajíčka.
- V osolenej vode uvaríme cestoviny.
- Hneď po scedení ich hodíme do misky s vajcami (treba, aby boli horúce) a pomiešame. Vznikne omáčka. Potom pridáme upraženú slaninku, tiež horúcu a pomiešame.
- Na tanieri pri podávaní na špagety dáme postrúhaný syr.
- Takto pripravené špagety treba zjesť čerstvé, nedajú sa klasicky prihrievať. Jedlo sa znehodnotí.