Sójové rezance s karí

edith - fotkaedith, 25. júna 2014
Sójové rezance s karí
Foto: edith

Sójové mäso je pre mňa výborným spestrením jedálnička. Obsahuje veľa bielkovín, vlákniny a má nízky obsah tuku. Je vhodné i pre diabetické stravovanie. Vďaka Zobraziť celý popisSójové mäso je pre mňa výborným spestrením jedálnička. Obsahuje veľa bielkovín, vlákniny a má nízky obsah tuku. Je vhodné i pre diabetické stravovanie. Vďaka vysokému obsahu bielkovín a nízkemu obsahu tukov je ideálne pre tých, ktorí dbajú o štíhlu líniu a zaujímajú sa o zdravý životný štýl. Svojou vláknitou štruktúrou pripomínajú mäso a používajú sa ako jeho zdravšia a lacnejšia alternatíva.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

80 g
1 ČL
 (na zahustenie)
1-2 ks alebo feferónka
4 ks
3 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Základom tohoto receptu je sója, chilli a pre mňa HUMUS-prášok BIO , ktorý používam v kuchyni ako náhradu namiesto múky. Zahustí rovnako dobre a navyše má výbornú chuť (aspoň mne chutí) a pomer za hustenia je rovnaký ako pri múke.

    Sójové rezance s karí - obrázok 1
  2. 2

    Sójové rezance si vložíme do hrnca s vriacou vodou, ktorú sme pred tým ochutili (ľubovolne vegetou alebo bujónom) - (ja som použila zmes bio korenia , ktorá mi nahradí soľ a vegetu v jednom). Necháme povariť cca 10-12 min. Zlejeme a necháme odoložené bokom.

  3. 3

    Zeleninu si nakrájame na pásiky a chilli papričky nakrájame na menšie krúžky. Ja som tento krát nenatrafila na nie veľmi pikantnú tak som použila dve ale pokiaľ máte ostrejšiu chilli papričku stačí 1. Na olivovom oleji si najprv osmažíme chilli, kým nám nepustí krásne farbu, potom pridáme vychladnuté sójové rezance, nakrájanú zeleninu a kari korenie (cca 1 ČL), chvíľu osmažíme, premiešame a zalejeme vodou. Ja dávam toľko vody ako by som robila soté alebo mäso na šťave (nie málo/nie veľa).

    Sójové rezance s karí - obrázok 3
  4. 4

    Prikryjeme a necháme podusiť. Ja som to robila vo woku takže mi stačilo 15 min. a sója bola krásne šťavnatá a mäkučká. Keď je sója uvarená , vo vode si rozmiešame (ja som dala 1 PL) humus prášku / (postupujte tak akoby ste použili múku na zahustenie)/ a pridajte do hrnca a rozmiešajte metličkou prípadne vareškou. Treba miešať kým nám zmes nezhustne a hneď na to odstaviť. Tento recept rada podávam s jasmínovou ryžou ale nakoľko som bola veľmi hladná a nemala som doma ryžu :-) tak som si k tomu dala ( BIO-TOMATO WRAP) - (náhrada tortilli ) . Prajem dobrú chuť.

    Sójové rezance s karí - obrázok 4

Diskusia k receptu

tiginko
ako som pozerala, hummus v prášku je vlastne cícerová múka, do ktorej je pridaný cesnak a soľ
1x edith
elixir
Páči sa mi recept, potrebujem minúť papriku, tak bude hádam aj dnes už :)
1x edith




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia