Sobotňajší brunch bagel

adakovalinka - fotkaadakovalinka, 16. mája 2015
Sobotňajší brunch bagel
Foto: adakovalinka

Brunch sú neskoré raňajky ktoré s priateľmi veľmi obľubujeme. Sobota je deň lenošenia a času s kamarátmi, preto je pre mňa dôležité aby bolo Zobraziť celý popisBrunch sú neskoré raňajky ktoré s priateľmi veľmi obľubujeme. Sobota je deň lenošenia a času s kamarátmi, preto je pre mňa dôležité aby bolo jedlo jednoduché ale zároveň chutné. Tu je jeden z rôznych nápadov ako pripraviť chutný bagel na neskoré raňajky.

1
porcia
15 minút
príprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Cibuľu si nakrájame na tenké kolieska a opražíme na silnom ohni na troške oleja. Opatrne neustále premiešavame až kým skaramelizuje do zlatista.

  2. 2

    Z vajíčka urobíme volské oko, osolíme a okoreníme. Ja používam len jednoduché korenie štyroch farieb mleté na čerstvo.

  3. 3

    Bagel ohrejeme alebo dáme do hriankovača. Ja používam elektrickú mriežku ale v podstate na tom nezáleží, len aby bol bagel pekne chrumkavý z vonka a mäkký z vnútra.

  4. 4

    Na bagel mám rada smotanovú natierku alebo cottage cheese, a spolu s tvrdým syrom to nechám ohriať na mriežke. Následne dám cibuľku, vajce a servírujem so šalátom s rajčinami. Chutné, jednoduché a zasýti až do večere.

    Sobotňajší brunch bagel - obrázok 4

Diskusia k receptu

katka78
Bagels sú aj moje obľúbené pečivo, ak budeš mať nabudúce viac času, skús si upiecť vlastné. Špecifická chuť a konzistencia sa dosiahne tým, že sa najskôr varia, potom pečú. Ja mám overený recept od našej šikovnej Ľubky, pripájam ti sem link, je to starší recept. Môžem potvrdiť, že sú výborné, robila som ich viackrát  varecha.pravda.sk/recepty/bagels-fotorecept/16984-recept....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia