Foto: ancicka
Tvarohové koláčiky veľmi obľubujeme .Tento je jeden z ních .
20
porcií
porcií
15-20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 160-170 °C
na 160-170 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 ks čerstvé |
|
200 g |
|
300 g |
|
2,200 g kelimky |
|
1 čl |
|
2 PL |
|
100 ml |
|
Plnka: | |
500 g |
|
1 ks |
|
4 PL |
|
1 PL |
|
50 g mäkké |
|
Postup
-
1
Pripravím si potrebné suroviny ....
-
2
...v miske vyšľahámvajcia s cukrom.Pridám smotanu ,zamiešam a pridam múku so sodou.
-
3
K tomu kakao a olej.Dobré premiešam.Urobí sa riedšie cesto.
-
4
Pripravím si tvarohovu plnku,dobré vymiešam.
-
5
Na vymastený múkou vysýpany plech dáme tmavé cesto.Na plech poukladáme lyžicou tvarohovú plnku a dame upiecť.kontrolujeme špilkou či je upečené.Pečieme približne 30 min.Plech 25x30 cm.
Ďakujem
varecha.pravda.sk/recepty/kolac-perinbaba-fotorecept/1639...
,tento druhý je aj pod názvom prešívana deka.
urobila som aj foto, vyslo mi asi nieco celkom ine, ale dobreeee, vdaka :-)))
@sandra : vdaka za nalozenie foto :-)