Foto: marianne
Dcerina oblubena kombinacia smotany a ovocia,davam koli nej,viem,ze uz ich tu je nepreberne mnozstvo.Postup je podrobny a jedneho krasneho dna ju tu Zobraziť celý popisDcerina oblubena kombinacia smotany a ovocia,davam koli nej,viem,ze uz ich tu je nepreberne mnozstvo.Postup je podrobny a jedneho krasneho dna ju tu najde,ked sa rozhodne spravit... mozno sa niekomu prida...
porcií
príprava
Suroviny
podla potreby |
|
3 ks a 250g |
|
3 ks |
|
6 PL |
|
1 ks (scedeny) |
|
1 ks /scedeny/ |
|
na ozdobu čerstvé |
|
horké na posypanie |
|
Postup
-
1
Tortovu formu (priemer 26) vystelieme alobalom a pomastime spodok aj boky maslom. Rozlozime prvu vrstvu piskot.
-
2
Pistoty trosku pokropime stavou z broskyn a na piskoty dame prvu vrstvu ovocia.
-
3
..a zase vrstvu piskot:-) trosku pokropenych broskynovou stavou..
-
4
V misticke si rozmiesame smotanu s 2 PL praskoveho cukru a 1 vanilkovym cukrom.
-
5
Tu potom nalejeme na piskoty s ovocim.
-
6
Na smotanu opat rozvrstvime piskoty....
-
7
..a na piskoty scedeny ananasovy kompot...
-
8
....v misticke opat rozmiesame teglik smotany+2 PL praskoveho cukru+1 vanilkovy cukor
-
9
....a rozotrieme na ananasovy kompot...
-
10
...na smotanu poukladame dalsiu vrstvu piskot a pokropime ananasovym kompotom...
-
11
...v miske rozmiesame poslednu smotanu+2PL praskoveho cukru+1 vanilkovy cukor
-
12
...rozotrieme na piskoty...
-
13
...posypeme jemne kakaom....
-
14
...ozdobime cerstvymi jahodami...
-
15
...zababulime do alobalu a aspon na 4 hodinky dame vychladnut do chladnicky,najlepsie na noc...
aj ked neni kúsok ako kúsok
No napisem aspon,co by som ja robila: ked vychladne @dajaa ,skus ju nozom obrezat po obvode,aby si kraje odlepila od hrnca a potom ju nakrajaj ako tortu na trojuholniky.Potom podberackou odober jeden trojuholnik torticky a ostatne uz pojdu lepsie,lebo budes mat viac miesta v hrnci:-)
A ked sa nebude dat, vyjedzte je lyzicou a co?....:-))))