Foto: meggienka76
Ak sme dobre počítali ostalo nám ešte 5 veľkých slnečníc a tak šup s nimi na ďalšiu tortu. Tu budete lepšie vidieť ako som Zobraziť celý popisAk sme dobre počítali ostalo nám ešte 5 veľkých slnečníc a tak šup s nimi na ďalšiu tortu. Tu budete lepšie vidieť ako som poťahovala tortu, a to tortu, kde jedno poschodie je smotanovo-želatínové.
Postup
-
1
upečieme si spodný korpus a necháme vychladnúť vo forme
-
2
korpus prekrojíme na polovice
-
3
spodný plát natrieme lekvárom a obložíme obľúbeným kompótom
-
4
zliatu šťavu z kompótu doplníme vodou do 800 ml a pridáme cukor podľa chuti a dáme variť. Necháme zovrieť a odstavíme.
-
5
potom prisypeme 2ks ovocné želé dr. oetker, zamiešame a dáme vychladnúť
-
6
do vychladnutej želatíny vmiešame vyšľahané šľahačky s kúskom cukru a 3 stužovačmi a všetko vylejeme na spodný korpus
-
7
..a šup do chladničky aspoň na 2 hodiny
-
8
stuhnutý korpus so želatínou prikryjeme vrchným plátom
-
9
celý spodný korpus obtrieme krémom, inak by sa nám poťahová hmota topila
-
10
vyvaľkáme si poťahovú hmotu
-
11
prekryjeme tortu
-
12
rukou opatrne uhladíme a zvyšok orežeme
-
13
ozdobíme stužkou, ktorú prichytíme obojstrannou lepiacou páskou
-
14
upečený menší korpus rozrežeme na 3 časti, každú časťpostriekame alkoholom, natrieme lekvárom a následne plnkou
-
15
takto pripravený korpus dáme vychladiť a potiahneme takisto ako spodný korpus
-
18
dobre stuhnuté korpusy vytiahneme z chladničky a položíme na seba
-
19
teraz použijeme zvyšných 5 slnečníc a malé slnečničky
-
20
a hotovo
-
21
pohľad zhora
Diskusia k receptu