Slivkový koláč z dvoch ciest fotorecept

grejsy - fotkagrejsy, 8. novembra 2014
Slivkový koláč z dvoch ciest (fotorecept)
Foto: grejsy

Tento koláč je z dvoch ciest , piekla som v plechu 32 krát 24 cm.

40 minút
na 180 °C

Suroviny

Spodné cesto:
250 g
13 PL
13 PL
500 g
120 g
1 ks
1 ks
z 1/2 citróna
750 g (alebo kompótové)
2 PL (na posypanie sliviek)
Vrchné cesto:
4 ks
100 g
1 ks
80 g
80 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Spodné cesto : Tvaroh vymiešame s mliekom , olejom a citronovou šťavou. Pridáme vanilkový cukor , práškový cukor.Múku rozmiešame s práškom do pečiva a zamiešame do cesta. Pripravíme si plech vymastený tukom a posypaný múkou. Tvarohové cesto roztlačíme rukami na plech, lebo je dosť husté , tak preto sa roztlačí rukami.

    Slivkový koláč z dvoch ciest (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na vrch cesta pridáme rozpolené slivky.

    Slivkový koláč z dvoch ciest (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Posypeme ich práškovým cukrom.

    Slivkový koláč z dvoch ciest (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vrchné cesto: Z bielok ušľaháme tuhý sneh. Vmiešame do neho práškový a vanilkový cukor. Primiešame žltka s múkou. Všetko zľahka premiešame. Týmto cestom prikryjeme slivkovú vrstvu.

    Slivkový koláč z dvoch ciest (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Posypeme pomletými orechami a dáme piecť . Pečieme na 180 stupňoch 40 minút.

    Slivkový koláč z dvoch ciest (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Upečený necháme vychládnuť .

    Slivkový koláč z dvoch ciest (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po vychládnutí pokrájame na kocky.

    Slivkový koláč z dvoch ciest (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    V reze.

    Slivkový koláč z dvoch ciest (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Dobrú chuť.

    Slivkový koláč z dvoch ciest (fotorecept) - obrázok 9
Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Dezerty, Na sladko, Koláče, Pečené

Diskusia k receptu

denyany
Zaujímavý kolačik, taký nepoznám. Ale vyzerá veľmi dobre a iste aj chutí výborne. Ukladám do kk.:-)
anic
chutný koláček na nádherném talířku.5*..+kk
evanaaa
Aj mne sa páči tento koláč, preto si ho aj uložím, ale ja nerada používam hrudkový tvaroh, a ak, tak si ho dopredu vymiesim ( dám do igel. sáčku, vytlačím vzduch a miesim), taký je najlepší na posýpanie, dám jemnejší.
marika21
@Grejsy práve som dopiekla koláčik skoro podľa tvojho receptu. Ovocie som dala jahody a rebarboru. Na vrch 7 vajíčok , posypala som to kokosom. Mám veľké plechy, aby bolo do čoho zahryznúť. Ostatné suroviny som použila z tvojho receptu. Zajtra vyskúšam ráno ku káve a napíšem ako sa podaril- chutil.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha