Slivkovo-maková špirála

Autor receptu: dadush

Kedže mi ostalo pár slivák z mrvaničkového koláča a kúsok cesta z neho, ktorý som robila podľa varecháčky Tatranky ( http://varecha.pravda.sk/recepty/slivkovy-kolac-s-mrvenickou-fotorecept/8828-recept.html ), a mne ich bolo ľúto vyhodiť tak som sa inšpirovala týmto receptom http://www.mnamky-recepty.sk/recipe/slivkovkovo-makova-spirala/ Preto napíšem len postup na špirálu.

Suroviny

Postup

  1. Do prevareného mlieka dáme mak a cukor, chvíľu povaríme.
  2. Cesto som si rozvaľkala, ako na závin. Naplnila som makovou plnkou, zatočila ako závin a preložila do tortovej formy, ktorú som vytrela maslom a vysypala kokosom. Ukladala som cesto ako špirálu, do medzier uložíme slivky, ktoré sme rozkrojili na polky a vykôstkovali, môžeme zasypať cukrom, napríklad hnedým, ja som dávala škoricový doma robený. Pečieme pri 160stupňoch, priznávam neviem ako dlho, čas som nesledovala ale tak do zlatova.
  3. Pripájam aj foto mrvaničkového slivkového koláčika.