Slivkovo-maková špirála
Autor receptu: dadush
Kedže mi ostalo pár slivák z mrvaničkového koláča a kúsok cesta z neho, ktorý som robila podľa varecháčky Tatranky ( http://varecha.pravda.sk/recepty/slivkovy-kolac-s-mrvenickou-fotorecept/8828-recept.html ), a mne ich bolo ľúto vyhodiť tak som sa inšpirovala týmto receptom
http://www.mnamky-recepty.sk/recipe/slivkovkovo-makova-spirala/
Preto napíšem len postup na špirálu.
Postup
- Do prevareného mlieka dáme mak a cukor, chvíľu povaríme.
- Cesto som si rozvaľkala, ako na závin. Naplnila som makovou plnkou, zatočila ako závin a preložila do tortovej formy, ktorú som vytrela maslom a vysypala kokosom. Ukladala som cesto ako špirálu, do medzier uložíme slivky, ktoré sme rozkrojili na polky a vykôstkovali, môžeme zasypať cukrom, napríklad hnedým, ja som dávala škoricový doma robený. Pečieme pri 160stupňoch, priznávam neviem ako dlho, čas som nesledovala ale tak do zlatova.
- Pripájam aj foto mrvaničkového slivkového koláčika.