Foto: tinca
Prišla chuť, tak som vymenila zemiakové cesto za toto, ktoré je rýchle a chutné. Okrem cesta som vyskúšala aj plnku trochu inak, ako celé Zobraziť celý popisPrišla chuť, tak som vymenila zemiakové cesto za toto, ktoré je rýchle a chutné. Okrem cesta som vyskúšala aj plnku trochu inak, ako celé slivky. Ak sa vám môj recept zapáči, tak sa inšpirujte aj vy.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Tvaroh rozmiešame s vajcom a štipkou soli. Pridáme preosiatu múku a spracujeme na hladké nelepivé cesto, ktoré necháme 5-10 minút odpočinúť.
- 2
Slivky vykôstkujeme a posekáme na malé kúsky. Slivkový lekvár zmiešame s 1 lyžicou vody a prehrejeme, aby zredol a zmiešame s posekanými slivkami. Ak sú slivky kyslé môžeme pridať aj trochu cukru. RADA: nemusíte použiť túto plnku, môžete plniť klasicky slivkami,marhuľami, jahodami, dokonca sú výborné aj s čučoriedkami!
- 3
Odležané cesto rozdelíme na 12-14 častí, z každej dlaňou urobíme placku, do stredu ktorej dáme za lyžičku pripravenej plnky. Zabalíme a vyformujeme guľky. Varíme v osolenej vriacej vode 5-7 minút, dokým nevyplávajú na hladinu. Necháme odkvapkať a potrieme rozpusteným maslom.
- 4
Zomletý mak zmiešame s preosiatým práškovým cukrom a gule ním posypeme. Na tanieri pokvapkáme zvyšným maslom a zaprášime práškovým cukrom. RADA:posýpku si tiež každý zvolí akú má rád napr. opražená strúhanka, orechy, alebo tvaroh. Postup nemám nafotený, lebo som si ich urobila do zásoby a zabudla som vtedy fotiť. Tak dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale ten Tvoj nápad s plnkou veľmi chválim... a ukladám do KK. Ďakujem za skvelý tip :)
chuť :-)
Takto namiesana plnka do knedlikov ma nikdy nenapadla.
Tvarohove cesto zasa s marhulami, jahodami...
Mas dobre napady, ale ja zasa nemam spravny tvaroh, mak a tie prave slivky, na ktore som bola zvyknuta. Robis mi chute :-)), ale vdaka za recept.
Pre mna je to takto jednuduchsie a chuti to naozaj vyborne.