Slivková omáčka

brigita - bez fotkybrigita, 17. marca 2010

brigita

20 minút
tepelná úprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Podľa počtu stravníkov si dáme studenú vodu , na jedného asi 2 dl. V studenej vode rozmiešam cukor a 2 pl slivkového lekváru, za stáleho miešania zohrievam na platni až sa začne variť a pridám klinčeky a škoricu, povarím a pridám 1 kl solamylu rozmiešaného v studenej vode keď zovrie tak sa môže pridať trochu smotany, ale nechať prejsť varom.Môže sa podávať, k masu alebo aj na tvarohové guľky ako to mám rada ja.

  2. 2

    Takto robím všetky ovocné omáčky, takto to robila aj moja babka. Poprípade pridala viacej vody a celé ovocie a bola z toho ovocná polievka v lete osviežujúca.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Veľmi zaujímave, ja robím podobnú ale zo sušených sliviek.Môžem poslať recept. Ďakujem za Váš recept , odkladám do K.K.
Moje babička taky vařila tuto omáčku,říkali jsme jí "trnčená".Dávala ji k vařenému hovězímu masu s knedlíkem.
brigita - Naozaj zaujímavé, priznám sa, ešte som to nikdy nevarila, ale skúsim :-))