Foto: valeri
Takýmto koláčom, ale z tekvice ma ponúkla moja známa Erika v novinovom stánku, u ktorej kupujem noviny. Ona ho síce robila z tekvice Zobraziť celý popisTakýmto koláčom, ale z tekvice ma ponúkla moja známa Erika v novinovom stánku, u ktorej kupujem noviny. Ona ho síce robila z tekvice a bez paradajok a cibule navrchu, ale tento recept sa mi páči preto, lebo je tu veľmi veľa možností na jeho obmenu. Môže sa robiť napr. z cukety, tekvice, patrzónu a navrch pod syr možno pridať okrem paradajok a cibule kukuricu, hríby, papriku ...... kto na čo má chuť. Alebo aj nič len ho po upečení zasypať strúhaným syrom.
príprava
na 200, po 10 min. 150 °C
Postup
-
1
Postup som nefotila, lebo som si zmyslela, že to zavesím na web, až keď to všetko bolo na plechu. M ôj postup bol takýto : Cuketu a salámu postrúhať nahrubo, pridať cibuľu na kocky, koreniny, soľ, cesnak a spolu zmiešať. V múke rozmiešať PRDOPEČ, vajička vyšľahať mierne metličkou s olejom a zo všetkého urobiť takú poloriedku-polohustú :-)) kašu, vyliať na plech dobre vymastený masťou (olejom) a vysypaný hrubou múkou. Navrch som poukladala cibuľu a paradajky a dala upiecť.
-
2
Takto vyzeral po pol hodine v rúre pred pridaním syra
-
3
Zasypať syrom vypnúť rúru a nechať syr zapiecť.
-
4
Asi takto. Urobila som ho ako hlavné jedlo po hrachovo-sójovej krémovej polievke s opečenými kockami chleba.
-
5
A takto na tanieri :-))
aj ja som ho urobila ako druhý chod k obedu :-)
Ukladám