Slané závitky z lístkového cesta fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 16. júna 2016

Vnuk mal narodeniny a keď som sa ho pýtala, čo by som mu mala upiecť, si rozkázal toto lístkové pečivko. Strašne dávno som to Zobraziť celý popisVnuk mal narodeniny a keď som sa ho pýtala, čo by som mu mala upiecť, si rozkázal toto lístkové pečivko. Strašne dávno som to nepiekla, dá sa povedať, že už roky. To som dostala raz nápad, čím pohostiť nečakanú návštevu, ktorá sa mi ohlásila a na počudovanie veľmi chutilo. Tak som oprášila recept.

60
porcií
15 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny





Postup

  1. 1

    Nepíšem preto, koľko čoho potrebujete, lebo je na Vás koľko krabíc cesta spotrebujete. Tu je obrázok lístkového cest,a ktoré som použila. A ešte piekla som z troch kusov cesta.

    Slané závitky z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ďalej syr a šunka. Syr si postrúhame na jemno a šunku nakrájame na štvorčeky. Ja som použila obdlžníkovú pražskú šunku. Na tri krabičky lístkového cesta som potrebovala 400 g šunky a asi 200 g. syra.

    Slané závitky z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto si ešte trochu rozvaľkáme.

    Slané závitky z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakrájame ho na štvorčeky a plníme nasledovne, ako je na obrázku. Najprv si potrieme vajíčkom boky a vrchnú stranu štvorčeka, potom dáme šunku, nastrúhaný syr a zatočíme.

    Slané závitky z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Poukladáme na plech, potrieme vajíčkom a posypeme čím chceme. Ja som posypala morskou hrubozrnnou soľou.

    Slané závitky z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Dáme piecť do predhriatej rúry. Pečieme na 180 stupňov do ružova približne asi 20 minút. Ale sledujte si rúru podľa seba. Z jednej dávky /jedna krabička cesta/ mi vyšlo 20 kusov. Pred tým som kupovala lístkové cesto v bochníčku, ktoré som si sama vyvaľkala bolo to cesto od Dražkovičovej a to sa mi videlo lepšie. Teda krajšie boli upečené. Uvažujem urobiť si sama cesto a upiecť či nebudú krajšie. Mám recept. Chcela som skúsiť toto cesto. Na chuti tomu nič nechýbalo a raz dva bolo po nich.

    Slané závitky z lístkového cesta (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

klukodvody
Nedivím se, že si vnuk tohle vybral. Také bych si je dal a to je dobrý nápad, žena bude mít narozeniny co by dup a já mám inspiraci tak díky.
violeta
Môj syn si pripravuje niečo podobné, na stretnutia s priateľmi, cesto ešte potiera kečupom, niekedy dá aj oregano, stočí a nakrája na krúžky, takto upečie. Majú to radi, mládežníci ;)
haji
Vděčná kombinace a k tomu tvé ručky, krásné a chutné chuťovky! Vnuk se má!!
sonulienka
Všetkým Vám ďakujem @Violeta také niečo robím z pizzového cesta ako rožky a tam dávam v kečupe rozostretý cesnak a pizzové korenie alebo oregano to mám domáce. Dá sa urobiť naozaj na veľa spôsobov.
atulienka
Sonulienka, ďakujem za pripomenutie. Spomínam si, že chutia výborne. A tie tvoje aj krásne vyzerajú. Vnúčik bude oslavovať narodeniny v prírode, narobím s rôznymi plnkami.
nesi
nieje čo rozmýšľať manžel je Pavol syn Peter a já a manžel máme aj narodeniny takže výborný recept tak ho určite vyskúšam ale neviem koľko aby stačilo
sonulienka
@Nesi v prvom Vám chcem všetkým srdečne poblahoželať a popriať veľa zdravia. A čo sa týka koľko? Nuž aspoň 6-7 dávok? Ak to ľúbite a budete mať aj návštevu tak veru padnú. A ak chceš pridávam link ako si môžeš urobiť cesto ak nechceš kupované
 varecha.pravda.sk/recepty/rychle-slane-pecivo-fotorecept/...

Tak prajem dobrú zábavu aj pri práci aj na oslave. Aj u nás sa zajtra oslavuje Jána tak teraz som dopiekla sladké a zajtra ráno kysnuté slané.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia