Foto: sidrach
Veľmi jednoduchý postup, kúpite si aspoň 2 lístkové cestá (ja som kúpila 4 :) nech je toho viac), najlepšie sa to je teplé, ale Zobraziť celý popisVeľmi jednoduchý postup, kúpite si aspoň 2 lístkové cestá (ja som kúpila 4 :) nech je toho viac), najlepšie sa to je teplé, ale aj tretí deň si pochutnáte. Potrebujeme ešte Eidam syr, nech vám v obchode odkroja z tehly aspoň 4 cm a skúste sa poobzerať aj po sezamových zrniečkach na posypanie.
porcie
na 170 °C
Postup
-
1
Rozmrazené lístkové cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 3 mm valčekom - múčime.
-
2
Snažíme sa vytvoriť obdĺžnik.
-
3
Po celom povrchu rozvaľkaného cesta nastrúhame syr, takú 1 cm vrstvu.
-
4
Poskladáme zprava - doľava...
-
5
Zhora - dole :)
-
6
Vzniknutý štvorec opäť dobre rozvaľkáme na hrúbku asi 2 - 3 mm.
-
7
Vezmeme koliesko a vykrojíme si malé štvorce.
-
8
Poukladáme na plech, potrieme vajíčkom, ale pozor, iba stred každého štvorčeka, nie veľmi kraje, aby nám cesto vedelo pekne "napúchnuť". Popicháme vidličkou a povrch posypeme sezamovými semiačkami.
-
9
Vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 9 min. pri 170°C.
(Asi by sa nič nepokazilo, keby sa na pledh dal papier na pečenie. Skúsim.)