Slané pečivo z lístkového cesta (fotorecept)
Autor receptu: sidrach
Veľmi jednoduchý postup, kúpite si aspoň 2 lístkové cestá (ja som kúpila 4 :) nech je toho
viac), najlepšie sa to je teplé, ale aj tretí deň si pochutnáte. Potrebujeme ešte Eidam syr,
nech vám v obchode odkroja z tehly aspoň 4 cm a skúste sa poobzerať aj po sezamových
zrniečkach na posypanie.
2 porcie |
9 minút na 170 °C |
Postup
- Rozmrazené lístkové cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 3 mm valčekom - múčime.
- Snažíme sa vytvoriť obdĺžnik.
- Po celom povrchu rozvaľkaného cesta nastrúhame syr, takú 1 cm vrstvu.
- Poskladáme zprava - doľava...
- Zhora - dole :)
- Vzniknutý štvorec opäť dobre rozvaľkáme na hrúbku asi 2 - 3 mm.
- Vezmeme koliesko a vykrojíme si malé štvorce.
- Poukladáme na plech, potrieme vajíčkom, ale pozor, iba stred každého štvorčeka, nie veľmi kraje, aby nám cesto vedelo pekne "napúchnuť". Popicháme vidličkou a povrch posypeme sezamovými semiačkami.
- Vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 9 min. pri 170°C.