Slané tyčinky
Slané tyčinky

Slané orechovo-syrové tyčinky

adrien - fotkaadrien, 28. októbra 2018
Slané orechovo-syrové tyčinky
Foto: adrien

Tento recept mám od kamarátky Alicky V. Tyčinky sú rýchlo hotové a dobré aj na druhý deň (ostane len 1-2 kusy, aj to len Zobraziť celý popisTento recept mám od kamarátky Alicky V. Tyčinky sú rýchlo hotové a dobré aj na druhý deň (ostane len 1-2 kusy, aj to len výnimočne).

25
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
100 g
100 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Jedno vajce rozklepneme, oddelíme si bielok od žĺtka. V miske zmiešame žĺtok, mleté orechy (ja som mala vlašské) a postrúhaný údený syr.

  2. 2

    Použila som chladené lístkové cesto, ktoré je už vyvaľkané na obdĺžnikový tvar. Cesto rozprestrieme dlhšou stranou k telu a potrieme ho celé bielkom. Na polovicu cesta po celej dĺžke rovnomerne rozprestrieme orechovo-syrovú plnku a posolíme.

  3. 3

    Plnku prekryjeme voľnou polovicou cesta a mierne popritláčame. Takto pripravené cesto krájame na 1 cm široké pásiky, ktoré skrútime do špirálkovej tyčinky. Ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie zhruba 2 cm od seba. Tyčiniek vyjde okolo 25 kúskov.

  4. 4

    Zvyšné vajíčko rozšľaháme, potierame ním tyčinky a ich vrchnú časť posypeme ľubovoľnou posýpkou. U nás je favoritom sezam. Tyčinky pečieme cca 25 min (do zlatista) pri 180 °C.

Diskusia k receptu

garanco
Páči sa mi Tvoj recept, jasne popísaný postup, už teraz sa mi slinky na ne zbiehajú :-)) !
atulienka
Keď budem chcieť vyskúšať ako chutia tyčinky na druhý deň, iste musím upiecť dve dávky. Vyzerajú, a iste aj chutia, výborne. Vďaka, že si sa podelila o recept od priateľky.
staja
Upiekla som podľa tvojho receptu a som spokojná. Do plnky som dala balkánsky syr s orechmi a je to výborné a rýchlo hotové.


2x haji a adrien
adrien
Ďakuje vam, milo ste ma potešili komentármi, určite sa podelím i o ďalšie recepty