Slané orechovo-syrové tyčinky
Foto: adrien
Tento recept mám od kamarátky Alicky V. Tyčinky sú rýchlo hotové a dobré aj na druhý deň (ostane len 1-2 kusy, aj to len Zobraziť celý popisTento recept mám od kamarátky Alicky V. Tyčinky sú rýchlo hotové a dobré aj na druhý deň (ostane len 1-2 kusy, aj to len výnimočne).
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Jedno vajce rozklepneme, oddelíme si bielok od žĺtka. V miske zmiešame žĺtok, mleté orechy (ja som mala vlašské) a postrúhaný údený syr.
- 2
Použila som chladené lístkové cesto, ktoré je už vyvaľkané na obdĺžnikový tvar. Cesto rozprestrieme dlhšou stranou k telu a potrieme ho celé bielkom. Na polovicu cesta po celej dĺžke rovnomerne rozprestrieme orechovo-syrovú plnku a posolíme.
- 3
Plnku prekryjeme voľnou polovicou cesta a mierne popritláčame. Takto pripravené cesto krájame na 1 cm široké pásiky, ktoré skrútime do špirálkovej tyčinky. Ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie zhruba 2 cm od seba. Tyčiniek vyjde okolo 25 kúskov.
- 4
Zvyšné vajíčko rozšľaháme, potierame ním tyčinky a ich vrchnú časť posypeme ľubovoľnou posýpkou. U nás je favoritom sezam. Tyčinky pečieme cca 25 min (do zlatista) pri 180 °C.
Tiež slané tyčinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu