Slané krekry

Autor receptu: robobenteo

Slané krekry - asi to nie je celkom správny názov ale je to tvrdé a slané a hodí sa to k vínu alebo ako posedenie , Výhoda - všetko je domáce - až na korenie - provensálske - a je to hneď hotové ( 15 min )

1-X
porcia
20 minút
príprava
15 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Nie je to kompletný recept , skôr len nápad ako použiť čo človek má doma . Mnoho varecháčov vyrába placky doma - kvasené , nekvasené , tenké , hrubé. Ja nikdy nerobím pár placiek, ale aspoň 15 , ktoré nie som schopný v normálnom čase sám zjesť a napriek tomu že veľa rozdám , ešte stále mi aj moc zostane . ďalší varecháči vyrábajú syr , a hrudka je napriek tomu aký je jednoduchý na zapekanie veľmi dobrý , takže hor sa na to
  2. Niet moc čo riešiť - placky sa nakrájajú sa na špice - lubovolnej veľkosti - ale čím menšie a krajšie nakrájané - tým uhľadnejšie - ja krájam jednu placku na 6-8 častí Na každú placku dám kúsok syra hrudky , osolím a okorením a obylinkujem podľa chuti Hodím do trúby - 15 min na 150°, aby sa placky nepripálili a syr sa roztopil Variácie - kečup a syr , syr a slanina , syr a klobása , olivový olej a cesnak... podľa chuti a VIEM ČO JEM