Foto: johny46
Nebudem písať, že je to moja prvá slaná, lebo je tu viacero prvých, aj keď je to môj prvý pokus. Robil som ju pre Zobraziť celý popisNebudem písať, že je to moja prvá slaná, lebo je tu viacero prvých, aj keď je to môj prvý pokus. Robil som ju pre moju manželku na oslavu narodenín. Pospájal som viacero receptov, ktoré som tu na vareche našiel, preto ani nebudem popisovať podrobne ingrediencie, lebo je mnoho variácií a každý si môže urobiť tú svoju tortu podľa svojich chutí. A nakoniec nechcem, aby ma niekto obvinil, že som niečo jeho odkopíroval.
Postup
-
1
Najprv navrstvíme plátky toustového chleba a natrieme nátierkami. Ja som ako prvú použil zafarbenú vareným vajíčkovým žĺtkom, druhú cviklovou šťavou a do tretej som dal najemno nastrúhané vaječné bielka, ktoré mi zostali po žĺtkoch z prvej vrstvy. Následne som natrel celý korpus smotanovo-maslovým krémom a olepil šunkovými plátkami. Následovala ďalšia tenká vrstva nátierky, aby bola torta pekná biela.Jednotlivé vrstvy vidno pekne na reze.
-
2
V rohu som vyrezal polkruh, do ktorého som umiestnil zrezanú hlávku kapusty kôli stabilite, lebo som chcel ako súčasť torty zakomponovať jedlú kyticu, ktorú som vytvoril z rôznej zeleniny.
-
3
Potom už môžete ozdobiť tortu podľa svojich predstáv. Ja som použil zhruba 1,5 kg mäsových výrobkov, ako je šunka, prošuto, viac druhov salámy a rôzne nárezy, plus ozdoby zo syra a zeleniny. Zhruba po piatich hodinách roboty je torta na svete. A môžem povedať, že všetkým chutila. Najprv bol úmysel dať ju ako predjedlo, no nakoniec bola podávaná na záver ako obdoba švédskych stolov.
ešte by sa mi páčilo keby si niekedy, keď budeš robiť takúto tortu, odfotil a popísal postup ako si robil jednotlivé kvety... lebo všetko človek len s fotky neodkuká...
si šikovný, manželka je na teba určite patrične pyšná :-))))
Pre juta: hodnotíme recepty, nerozdávame údery pod pás