Šľahačkový koláč

jojzefka - bez fotkyjojzefka, 25. augusta 2012
30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

3
2dcl
30 dkg
2 dcl
1ks
25dkg
2 PL
1 liter
2 ks veľké al.4 ks malé




Postup

  1. 1

    Šľahačkový koláč Cesto: 3 vajíčka, 2 dcl olej, 30 Dg práškový cukor, 2 dcl mlieka, 25 Dg polohrubá múka, 1 balík prášok do pečiva, 2 polievkové lyžice kakaa. Celé vajcia vyšľaháme s olejom, cukrom, pridáme mlieko, múku s práškom do pečiva a kakao. Upečieme na pomastenom a pomúčenom plechu. Na upečený a vychladnutý koláč natrieme krém.

  2. 2

    krém: 1 šlahačka HOLÉ 2 veľké jogurty alebo 4 malé podľa chuti – jahodový, čokoládový,.... ovocie Šľahačku vyšľaháme, spojíme s jogurtmi, prípadne pridáme ovocie (ak máme jahodové jogurty, môžeme pridať na menšie kúsky nakrájané zavárané alebo mrazené jahody). Nesladíme, šľahačka je dosť sladká. Navrch môžeme dať tenkú vrstvu želatíny, alebo len posypať postrúhanou čokoládou alebo orechmi.

  3. 3

    Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

martamm
Jojzefka, celkom sa mi pozdáva Tvoj koláčik, môžem sa spýtať, kde kupuješ tú rastlinnú smotanu? Ešte som o nej nepočula a býva v kelímkoch ako obyčajná smotana?
jojzefka
Kupujem ju v COOP Jednota a je to značka RAJO litrové balenie ako mlieko .
evanaaa
Aj ja som sa chcela spýtať an smotanu, už tu bola viackrát spomenutá, aj som ju hľadala ale asi tam, kde nie je, tak som rada, podívam sa v Jednote po nej. Ale vidím teraz, že litrové balenie, mne sa zdalo, že sú aj menšie, veď toľko naraz nespotrebujem. Možno ešte je aj nejaká iná značka v menšom balení? Ináč, ten koláčik sa mi páči.
evanaaa
Vidím že sem ide celý liter tej smotany, nie je to aj s jogurtom veľa na koláč s troch vajec? Nepredraží sa tým množstvom ?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia