Šľahačková roláda bez múky

bambuch - fotkabambuch, 3. januára 2013
Šľahačková roláda bez múky
Foto: bambuch

Tak toto je naozaj ...NEBÍČKO v PUSINKE !

15
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

5 ks
5 lyžíc jemný
3 lyžice
1 ks
1 ks
 na vymastenie plechu
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Z bielkov si vyšľaháme tuhý sneh a pridáme kryštálový cukor.Do vymiešanej zmesi primiešame žĺtky a kakao.Cesto vylejeme na vymastený/nie vysypaný múkou!!!/plech a rýchlo upečieme v horúcej rúre.Keď cesto trošku vychladne, vyklopíme ho na obrúsok,ktorý sme posypali práškovým cukrom a nechám stočené dôkladne vychladnúť.

  2. 2

    Šľahačku si vyšľaháme do tuha,kde pridáme stužovač.Bez cukru!!!

  3. 3

    Vychladnutú roládu naplníme vyšľahanou šľahačkou,opatrne zrolujeme a posypeme práškovým cukrom/môže byť aj čokoládová poleva/.Dáme do chladu stuhnúť.Krájame tenšie rezy.DOBRÚ CHUŤ !

Diskusia k receptu

mesiar50
Cením si že,myslíš aj na bezlepkárov
Tvoja roláda je famózna




remcula
Myslím, že to tady někde taky mám pod názvem stresová roláda. Moc dobré na stres!:-)) Jednou se mi povedlo ji vyhodit z okna, jak se mi nedařilo!:-))
domci4
Ja som ju raz robila a tiež sa nepodarila :(
bambuch
Priznám sa,že raz som ju robila kolegyni k 40-tke a to je ako zákon schváľnosti...nevydarila sa a skončila v ....
aleana
hm,slahacka bez cukru? A že nebíčko v papuľke? Nechce sa mi veriť... Keď si pridám cukor,bude to veľmi sladké? Namiesto posypu povrchu...
lucylee
@aleana ja nikdy nedavam do slahacky cukor a nikdy by som ho tam ani nedala. Naco? ved ked ide cukor do cesta, netreba ho do slahacky.
lucia283
a preco sa nepodarila???ja ju chcem skusit,ale ak sa mi nepodari tak ma aj picne
pivonka
Ja ju robievam s tým malým rozdielom, že šĺahám celé vajíčka. Cesto pečiem na pečiacom papieri, mierne vychladnuté vyklopím bez pocukrovania podložky, papier stiahnem a zrolujem. Plním šľahačkou tiež bez cukru. Povrch ostane pekný hladký, nepotrebuje ani čokoládovú polevu. Celá rodina ju zbožňuje.
jamarlen
robievam zamatovú roládu, vždy sa podarí.len už nikdy do nej nedám šľahačku so stužovačom- nemohli sme sa zbaviť tej umelej chuti..dávame šľahačku s maskarpone . minule tu bola nejaká roláda plnená krémom z bielej čokolády a mlieka, možno skúsime takú, i keď to bude sladké... no čo už, keď u nás nedostať poriadnu smotanu...
bambuch
ten stužovač do šľahačky som dala náhodou...nepoužívam
dara2112
Ja robim podobnu je aj tu na vareche davam 2 slahacky 2 vanilkove cukry vyslaham a zaslaham rospustenu zelatinu .Dost to zrecne ale nechame v chladnicke stuhnut az potom plnime .Je fantasticka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia