Foto: tatranka
Je to recept nepečený.Je rýchly.pekný a veľmi chutný.Najlepšie keď odstojí v chlade do druhého dňa.
príprava
Postup
-
1
Do čistého a suchého plechu si naskladáme sušienky.
-
2
Do väčšej rajnice si dáme 6 dcl mlieka,ktoré zohrejeme.Vedľa do nádoby dáme 2dcl mlieka vanilkový cukor,3 žĺtka,zlaté klasy a puding.Rozhabarkujeme.keď sa mlieko začne variť,vlejeme túto studenú zmes do mlieka a stále miešame,aby sa nám nevytvorili hrčky.Vedľa v troche teplej vody zmäkčíme želatinu.Tú po odstavení pudingu vyžmýkanú z vody vmiešame do horúcej masy.Za stáleho miešania sa nám želatina celkom rozpustí.
-
3
Vyšľaháme si tri bielka,ktoré nám ostali.Musia byť pevné.
-
4
Tie potom vmiešame ešte do teplého-nie horúceho,pudingu.
-
5
Teplú masu vylejeme na sušienky.
-
6
Na teplú masu ukladáme ďalšiu vrstvu sušienok.
-
7
Uložené sušienky.
-
8
Vyšlaháme si podla návodu práškovú šľahačku.Ja som mala sáček smotany ochutenej s 2 dcl mlieka.
-
9
Tú potom naneste na sušienky.
-
10
Rozotrite.
-
11
Na smotanu posypte posekané orechy a rozdrvenú horkú čokoládu.Odložte do chladu.
-
12
Zákusok krájam a druhý deň.Nemusíte ho krájať podľa veľkosti sušienok.Sušienky keď zavlhnú,stanu sa kompaktnými,ako cesto.Ja ich krájam na menšie kusy.
-
13
Celkom chutne si pochutíte.
-
14
Je to dobrý koláčik.Keď sa ponúknete jedným,neodoláte ani druhému.
Ak urobíš z iných sušienok a ostatné ingrediencie dodržíš,myslím,že ti bude koláčik chutiť.
keksík indián je tmavšia forma marina keksov:-)
Nech tvojim vnúčatám chutí koláčik a ty sa s nimi poteš!
Recept sa mi páčil a už teraz ho robievam aj ja.
Tiež ďakujem za milé a podporujúce slová.
Podobné sú Marína keksy, ale sú biele, nie kakaové......... Určite sa aj v Čechách vyrába niečo podobné.
Vnúčik sa podal na babku .............
Si milá a tvoje komentáriky sú pre mňa povzbudzujúce.Áno,recept mám od vnuka a veľmi sa aj mne páčil.