Sladký indián (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Je to recept nepečený.Je rýchly.pekný a veľmi chutný.Najlepšie keď odstojí v chlade do druhého dňa.
Postup
- Do čistého a suchého plechu si naskladáme sušienky.
- Do väčšej rajnice si dáme 6 dcl mlieka,ktoré zohrejeme.Vedľa do nádoby dáme 2dcl mlieka vanilkový cukor,3 žĺtka,zlaté klasy a puding.Rozhabarkujeme.keď sa mlieko začne variť,vlejeme túto studenú zmes do mlieka a stále miešame,aby sa nám nevytvorili hrčky.Vedľa v troche teplej vody zmäkčíme želatinu.Tú po odstavení pudingu vyžmýkanú z vody vmiešame do horúcej masy.Za stáleho miešania sa nám želatina celkom rozpustí.
- Vyšľaháme si tri bielka,ktoré nám ostali.Musia byť pevné.
- Tie potom vmiešame ešte do teplého-nie horúceho,pudingu.
- Teplú masu vylejeme na sušienky.
- Na teplú masu ukladáme ďalšiu vrstvu sušienok.
- Uložené sušienky.
- Vyšlaháme si podla návodu práškovú šľahačku.Ja som mala sáček smotany ochutenej s 2 dcl mlieka.
- Tú potom naneste na sušienky.
- Rozotrite.
- Na smotanu posypte posekané orechy a rozdrvenú horkú čokoládu.Odložte do chladu.
- Zákusok krájam a druhý deň.Nemusíte ho krájať podľa veľkosti sušienok.Sušienky keď zavlhnú,stanu sa kompaktnými,ako cesto.Ja ich krájam na menšie kusy.
- Celkom chutne si pochutíte.
- Je to dobrý koláčik.Keď sa ponúknete jedným,neodoláte ani druhému.