Sladký indián (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Je to recept nepečený.Je rýchly.pekný a veľmi chutný.Najlepšie keď odstojí v chlade do druhého dňa.

50 minút
príprava

Postup

  1. Do čistého a suchého plechu si naskladáme sušienky.
  2. Do väčšej rajnice si dáme 6 dcl mlieka,ktoré zohrejeme.Vedľa do nádoby dáme 2dcl mlieka vanilkový cukor,3 žĺtka,zlaté klasy a puding.Rozhabarkujeme.keď sa mlieko začne variť,vlejeme túto studenú zmes do mlieka a stále miešame,aby sa nám nevytvorili hrčky.Vedľa v troche teplej vody zmäkčíme želatinu.Tú po odstavení pudingu vyžmýkanú z vody vmiešame do horúcej masy.Za stáleho miešania sa nám želatina celkom rozpustí.
  3. Vyšľaháme si tri bielka,ktoré nám ostali.Musia byť pevné.
  4. Tie potom vmiešame ešte do teplého-nie horúceho,pudingu.
  5. Teplú masu vylejeme na sušienky.
  6. Na teplú masu ukladáme ďalšiu vrstvu sušienok.
  7. Uložené sušienky.
  8. Vyšlaháme si podla návodu práškovú šľahačku.Ja som mala sáček smotany ochutenej s 2 dcl mlieka.
  9. Tú potom naneste na sušienky.
  10. Rozotrite.
  11. Na smotanu posypte posekané orechy a rozdrvenú horkú čokoládu.Odložte do chladu.
  12. Zákusok krájam a druhý deň.Nemusíte ho krájať podľa veľkosti sušienok.Sušienky keď zavlhnú,stanu sa kompaktnými,ako cesto.Ja ich krájam na menšie kusy.
  13. Celkom chutne si pochutíte.
  14. Je to dobrý koláčik.Keď sa ponúknete jedným,neodoláte ani druhému.