Foto: myalab
Tento recept ma naučila moja mama. U nás nemôže chýbať na Silvestra ani na Veľkú noc... Klasická kombinácia, kde jablko zjemní ostrosť chrenu, ale ponecháva Zobraziť celý popisTento recept ma naučila moja mama. U nás nemôže chýbať na Silvestra ani na Veľkú noc... Klasická kombinácia, kde jablko zjemní ostrosť chrenu, ale ponecháva mu dominanciu... Pomer jablka a chrenu môžete ľubovoľne zmeniť podľa toho, akú ostrosť chrenu chcete dodržať. My preferujeme jemnejšiu, tak pridávame viac jabĺk. Chren má nezastupiteľné miesto v liečiteľstve, ale aj v kulinárstve. Varené hovädie mäso s čerstvo nastrúhaným chrenom je veľká pochúťka.
príprava
Postup
-
1
Chren očistíme a najemno nastúhame.
-
2
Do misky s nastrúhaným chrenom pridáme soľ, cukor, podravku a zalejeme vriacou vodou. Na zaliatie môžeme použiť aj nemastný vriaci vývar. Prikryjeme pokrievkou.
-
3
Jablká rozmixujeme na kašičku. Pridáme k sparenému chrenu so soľou, podravkou a s cukrom.
-
4
Dochutíme citrónovou šťavou. Rozmiešame a naplníme do uzatvárateľných pohárikov. Necháme trochu odležať aby sa chute lepšie spojili. Podávame k údenému mäsu, k šunkafliačkom, k veľkonočnej babe a podobne... Uchovávame v chlade.
Aby neščernel.dakujem
Treba pridat stavu z citrona.