Foto: zuzkanr
Kalendárový receptík vhodný ako dobrotka k čajíku alebo kávičke.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Na dosku na vaľkanie cesta preosejeme múku, pridáme 100g práškového cukru, vanilkový cukor, jednu lyžičku prášku do pečiva a premiešame.
- 2
V tejto "zmesy" si urobíme jamku, do ktorej dáme rum, vajíčko a nastrúhané maslo a vypracujeme si vláčne cesto.
- 3
Toto cesto rozdelíme na dve polovice, jednu odložíme a do druhej si pridáme rozmiešané kakao s 15g práškového cukru a 2PL mlieka a zmiešame ho s druhou polovicou cesta.
- 4
Obidve cestá osobitne zabalíme do fólie a dáme ich na 60minút do chladničky.
- 5
Z vychladených ciest si postupne robíme tenké šúľky, striedame "biele" a kakaové cesto a pred spojením dvoch šúlov ich potrieme vyšľahaným bielkom a urobíme slimáčikov.
- 6
Pečieme na 200 stupňov doružova. Mne sa zmestili tieto slimáčiky na dva plechy, lebo boli pomerne veľké keďže som tento recept robila prvý krát nemala som až taký odhad, aké hrubé majú šúľky byť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu