Šalát z manga R2E2

2010 - bez fotky2010, 3. novembra 2010
Šalát  z manga R2E2
Foto: 2010

Vy mate bryndzu a vela inych dobrot ale my mame sezonu manga s neromantickym menom R2E2 , a to je asi taky rozdiel ako Zobraziť celý popisVy mate bryndzu a vela inych dobrot ale my mame sezonu manga s neromantickym menom R2E2 , a to je asi taky rozdiel ako obycajna polna ceresna a krasna cierna srdcovka.Takze su manga take normalne a potom su manga ktore maju cez po kila nemaju ziadne vlakna a su sladke ako med perfektna odroda aj ked ma meno ako pocitac.

4
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

1 zrele
1/2
2
(passion fruit)
1




Postup

  1. 1

    Okrem manga potrebujeme papayu zrelu najlepsia je cervena , rozkrojime vyberieme lyzicou semienka , okrajama supu, a nakrajame na kocky. Banany je lepsie pouzit mensiu odrodu " Ladies Fingers" ktore su stavnate a maju ovela aromatickejsiu trosku kyslastu chut. Nakrajame na kolecka a hned postriekame stavou z limetky aby nam nezhnedli.

    Šalát  z manga R2E2 - obrázok 1
  2. 2

    Mango rozkrojime a nakrajame ako v diskusii o tropickom ovoci, rozporcujeme na kocky a vybereme lyzicou.

    Šalát  z manga R2E2 - obrázok 2
  3. 3

    Vsetko ovocie premiesame a pridame stavu so zrnieckami z passion fruit . Kdo chce mat viac stavy prida si stavu z vytlaceneho pomaranca. Dame do ladnicky schladit .... bez komentara.

Diskusia k receptu

michsamant
supeeeer recept, uz len pockat na mangovu sezonu do maja! tieto malicke bananiky su sladucke, dobrucke, @babidka uz tu raz v niektorej diskusii (tusim v tej, kde @hkbarbie pisala o tej zvlastnej fialovej zmrzline) spominala, ze sa ich nevedela dojest :) a rovnako to bolo aj s mojim ocinom
sjuz
mňam - ja si ho tu v takomto období ani neviem predstaviť....:((
alexdidi
hmm,naozaj bez komentara....len dokedy mame my cakat na mangovu sezonu?!?!....momentalne som sice mimo Slovenska,takze si vychutnavam aj dobre mango, ale uz to nebude dlho trvat a mango mam totiz velmi rada(ale dobre mango).
2010
je to skoda , ze retazce sa viac nekoncentruju aj na chut ovocia, lebo cerevena papaya a male banany sa nedaju ani porovnat so standartnymi ktore predavaju.
tatranka
Krásne,farebné,zdravé.Čo ešte viac ku týmto obrázkom dodať.
hubarka35
Ani si neviete predstavit,aku chut ste mi narobili,mám rada mango....iné ovocie,no tu u nás také dobré mango nekúpim.no idem si ošúpat granat.jablko a pomiešam s kaki a kokosom a trošku medu pridam,lebo zabažim.....
babidka
@2010 krasny salatik -mam chut zbalit kufre a ist tam , kde maju take mango aj papaju:-) U nas doma volame papaju "chrumaja" ...:-) ked si manzel raz nemohol spomenut ako sa papaja vola , tak si ju prekrstil na chrumaju lebo si pamatal , ze jej nazov ma akysi suvis s jedenim:-))))
kucharronald
No comennt :) V Nových Zámkoch je jeden vynikajúci obchod, kde predávajú super tropické ovocia a za nízku cenu :) Iné tropické ovocia, ktoré boli tu spomenuté, veľmi nemám rád, tak si len spravím mango šalatik a pridám aj jablká :))
palokuchki
Vynikajuci salat, robievame ho na vianoce. Mas pravdu cervena papaja je ovela chutnejsia ako zlta. Raz sme boli na dovolenke v severnom Queenslande, tam sme jedli najlepsie paw paw. Bolo dozrete na strome a farmar nam dovolil samym si ho naoberat. Doteraz s muzom na to spominame.
ejta
tak vám teda všetkým, ktorí máte možnosť urobiť si tento šalátik z iného ako umelo dozretého ovocia prajem dobrú chuť a záááááávidím
2010
palokuchki, Vianoce su za dverami , a keby som tu bol cez Vianoce tak je aj u nas ,ale vyzera to tak ze tieto stravim na Slovensku.
babav
Vyborny salatik,za ktory vymenim aj najlepsi zakusok! Na chut
papaya som si chvilu nevedela zvyknut,ale uz mi velmi chuti ,
hlavne v kombinacii s inym ovocim ;-)
lucylee
mňamka, ľahké, rýchle, exotické a jednoduché
2010
@hubarka35 , prave som doniesol hromadu kaki -fuyu ( to je to sladke a chrumkave) a ako pises granatove jablko a cerstvu matu ,limetka a med bude super salat.
2010
kaki -fuyu ... hm. zaujmave meno na salat.


michsamant
:DD ja som prave sprasila jedno mango na ranajky, taku som mala oranzovu pusu..... ale aj toto vyzera dobre a kaki fuy bude asi ta papaya, ja jej neviem prist na chut :)
2010
@michsamant , to co sa vola kaki je po nasom persimmon a by ti chutil je super sladky chrumkavy.
2010
vyzera ako vsetky taka oranzova paradajka , ale tak ako v mangu je vela odrod, tak tento persimmon nema vlakna a je tvrdy.


tothka
@2010 v tvojom recepte je nádherne prekrojené a odkôstkované mango, nemáš nejaký dobrý návod ako na to? Ešte sa mi to nepodarilo, len neviem či sa to vôbec s tými plodmi, ktoré kúpime v našom obchode často nedozreté dá.
michsamant
hmmm toto mi trosku pripomina mangosteen, ale tie su tmave ... ale ani tie som este nejedla....myslela som si, ze mangosteen sa volaju plody cukrovej palmy Toddy, ale zistila som, ze je to nieco celkom ine.... plody Toddy su teraz u nas v sezona, decka sa toho nevedia dojest, je to super v horucavach...na to nemas nejaky dobry recept ako to vyuzit v nejakom chutnom salate?



2010
mangosteen je ine, ale pre mna to je najlepsie tropicke ovocie.
@tothka to prekrojene je cervena papaja, mango robim ako je tu :