Škoricové srdiečka fotorecept

rennatte - fotkarennatte, 25. apríla 2012
Škoricové srdiečka (fotorecept)
Foto: rennatte

Robila som si sadlové lístkové cesto do zásoby, tak som skúsila receptík, ktorý som našla na internete.

40
porcií
15 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
2 balíky
100 ml




Postup

  1. 1

    pripravené alebo kúpené cesto si pripravíme na pracovnú dosku, prekrojíme

    Škoricové srdiečka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    rozvaľkáme do obdĺžnika a po šírke zložíme z každej strany do stredu, posypeme škoricovým cukrom a prevaľkáme, čím sa cukor zapracuje do cesta

    Škoricové srdiečka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ešte raz tento postup zopakujeme a znovu zavalkáme cukor

    Škoricové srdiečka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    teraz už len preklopíme do tvaru valčeka

    Škoricové srdiečka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    nakrájame na kúsky

    Škoricové srdiečka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    poukladáme na plech s papierom na pečenie a upečieme

    Škoricové srdiečka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    upečené, ešte horúce potrieme mliekom

    Škoricové srdiečka (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

domci4
úžasné, musím skúsiť už konečne :)
myalab
Dnes som cesto pripravila z troch davok, tak mozem vyskusat :). Dcera ma rada skoricove... Vdaka za napad :)
evanaaa
Nedávno som niečo podobné mala z Lídla, no teraz si to môžem urobiť vďaka tebe aj sama. To cesto si vaľkala tak ako ho máš prekrojené na obrázku, v tej výške?
hralka
parádne,zajtra pečiem,škoricu milujem vo všetkom aj v káve.
megginr
minule som ich robila, ale zdali sa mi strasne suche :/ na druhy den uz chutne neboli... neviem, v com som urobila chybu...
stacy77777
lístkové cesto môžem za akých koľvek okolností a z čím koľvek,ukladám KK
ancicka
Isto sú fajnové.Mne skôr pripadajú ako ušká.
garanco
Zaujímavý postup, voňavé a chutné sú určite!
marienka44
Aj ja som ich uz robila, ale pocas pecenia som ich obracala na druhu stranu. Chutili, ale bez skorice, ktoru nemame radi. :-)
rennatte
@evanaaa ,
cesto je prekrojené na polovicu ale valkala som kazde zvlast
@megginr ,
ano kolaciky su suché, lebo sa do cesta iba zavalka skoricovy cukor a aj ten este skaramelizuje pri peceni, tak su kolaciky chrumkave a nabuduce ked ich budem robit, tak tak cesto rozvalkam hrubsie aby viac nalistkovali a boli krehkejsie a staci ich piect pri vyssej teplote tych 10 najviac 15 minut aby sa nevysusili, toto bola premiera tohto druhu skladania cesta, doteraz som robila klasicke osie hniezda aj z listkoveho aj kysnuteho cesta,,,este skusim tento postup s kysnutym cestom :-)
medovnicek
okrem toho, že sú určite veľmi chutné sú vďaka tej škorici aj zdraviu prospešné




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia