Foto: rennatte
Robila som si sadlové lístkové cesto do zásoby, tak som skúsila receptík, ktorý som našla na internete.
40
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
15 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
pripravené alebo kúpené cesto si pripravíme na pracovnú dosku, prekrojíme
-
2
rozvaľkáme do obdĺžnika a po šírke zložíme z každej strany do stredu, posypeme škoricovým cukrom a prevaľkáme, čím sa cukor zapracuje do cesta
-
3
ešte raz tento postup zopakujeme a znovu zavalkáme cukor
-
4
teraz už len preklopíme do tvaru valčeka
-
5
nakrájame na kúsky
-
6
poukladáme na plech s papierom na pečenie a upečieme
-
7
upečené, ešte horúce potrieme mliekom
cesto je prekrojené na polovicu ale valkala som kazde zvlast
@megginr ,
ano kolaciky su suché, lebo sa do cesta iba zavalka skoricovy cukor a aj ten este skaramelizuje pri peceni, tak su kolaciky chrumkave a nabuduce ked ich budem robit, tak tak cesto rozvalkam hrubsie aby viac nalistkovali a boli krehkejsie a staci ich piect pri vyssej teplote tych 10 najviac 15 minut aby sa nevysusili, toto bola premiera tohto druhu skladania cesta, doteraz som robila klasicke osie hniezda aj z listkoveho aj kysnuteho cesta,,,este skusim tento postup s kysnutym cestom :-)