Foto: dorisa
Moja večera, skromná sedliacka omeleta, tak,ako ju ja sama sebe pripravujem.
1
porcia
porcia
5 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Uvarila som si malé zemiačky v šupke. Obielila som ich a nakrajala na kolieska(krížalky). Zohriala som si olej v panvici a zemiaky som začala opekať.
-
2
Zemiaky poriadne opečiem, aby boli chrumkavé a medzitym si rozšlaham vajíčka a osolím.
-
3
Vajičkami zalejem zemiaky , a necham zapiecť. Neprevraciam omeletu, je len tenká o to je väčšia. Keď vajíčko stuhne,možeme dochutiť soľou a korením.
-
4
Keď idem servírovať,tak si dam na panvicu tanier(vhodnej velkosti) a jednoducho omeletu naň prevratim spolu s panvicou. K tomu som si dala zavaranú červenú papriku a feferóny, uhorky nakladané su tiež velmi dobre.
Vajíčka vyšľaháme so soľou, nalejeme na zemiaky a za stáleho miešania necháme zraziť.