Moja mama má rada dve veci, sacherovu tortičku a anjelikov a tak som jej urobila na narodeniny kombináciu toho čo mám najradšej:-))) Koláčik je Zobraziť celý popisMoja mama má rada dve veci, sacherovu tortičku a anjelikov a tak som jej urobila na narodeniny kombináciu toho čo mám najradšej:-))) Koláčik je naozaj pečený s láskou aj keď nieje origoš :-)))
porcií
na 170 °C
Suroviny
| 100 g |
|
| 120 g |
|
| 60 g |
|
| 20 g |
|
|
|
|
|
|
|
| 150 g |
|
| 120 g |
|
| 4 ks |
|
| alebo marhuľový |
|
| na ozdobu: | |
|
|
|
| 4 lyžice |
|
| /ale originál by tam mali byť na ozdobu čerešne so šľahačkou/ |
|
| 1 ks, vyšľahaná |
|
Postup
-
1
Heru vymiešame s rozpustenou horkou čokoládou do peny. Po jednom pridáme žľtka. Z bielkov a kryštálového cukru urobíme sneh, ktorý postupne zmiešame a spojíme s čokoládovou penou. Na koniec pridáme, múku, orechy a kakao. Vymastíme a vysypeme totovú formu a následne do nej vylejeme hmotu a pečieme vo vyhriatej rúre na 170 stupňov priblkižne 25-30 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť a potom ho prekrojíme na polovicu (alebo na dva krát), natieme džemom. Polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme šľahačkou a podľa vlastnej fantázie.
- 2
Dobrú chuť:-)))
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Tusim by som to mala poslat mojej dcere, ako inspiraciu:-).
Torticka je krasna, mamina mala urcite radost . ja by som si tiez dala:-).