Rýchly tvaroháčik

skolavareniapolus - fotkaSkolaVareniaPolus, 12. februára 2017

Recept od Janky Trebulovej, ktorý si vyskúšali výhercovia decembrového kola našej súťaže Varíme s Varechou v škole varenia - Radosť variť v bratislavskom Poluse.

15 minút
na 170 °C

Suroviny

3 ks
120 g
120 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Do vychladnutej čokolády zamiešame tvaroh a potom žĺtky. Nakoniec ručne pridáme sneh vyšľahaný z bielkov.

  2. 2

    Do formy s priemerom 15 cm dáme papier na pečenie na dno a aj po bokoch. Vylejeme hmotu, zrovnáme a tortovú formu položíme na plech, podlejeme vodou a pečieme pri 170 stupňoch 15 minút. Potom rúru vypneme a necháme v rúre ešte ďalších 15 minút.

Diskusia k receptu

stanci11
veru aj mne, hlavne keď človek nestíha, toto je aká bleskovka ;)
mitzy
Aká rýchla dobrota...páči sa aj mne :) biela čokoláda síce nie je moja šálka kávy, ale prečo nie raz za uhorský rok...
katka78
Tiež robievam ten od @tiginko , je jednoduchý, aj veľkosť akurát. @Mitzy (13.2.2017 09:35) biela čokoláda v tom troj-zložkovom recepte nie je "za čokoládu", skôr plní funkciu sladidla, tuku a vanilkovej arómy. Držím palce, nech sa ti vydarí ☺
mitzy
@Afataga (13.2.2017 10:30)

Prezreté celé a už aj uložené. Uvidím, či zo syru alebo z tvarohu bude prvý pokus. Ale idem do tej bielej čokolády ;)
rulik
včera som upiekol, použil som čokoládu na varenie hnedú 52% z Lidlu(200g), tvaroh Rajo(200g) jemný hrudkovitý, a 5 vajec(primerane k množstvu tvarohu a čoko), dobre som premiešal, až skoro neboli hrudky, po 15 minútach pekne narástol a za ďalších 15 zase spadol, inak je dobrý - jemný, aj chuťovo, nie je suchý, len spadol
kucharka
Konecne prisiel rad na tento vyborny kolac, je to ohromna dobrota. Len skoda, ze som ho neurobila v lete, lebo urcite taky chladeny rovno z chladnicky je este aj osviezujuci...
Dakujem za recept, urcite bude opakovacka.