Foto: ancicka
Zákusok je voňavý,šťavnatý,lahodný a veľmi ,veľmi dobrý.
30 minút
príprava
príprava
20 minút
na 180-200 °C
na 180-200 °C
Postup
-
1
Najprv si uvaríme puding.Ja som zvolila karamelový puding.
-
2
Vajcia vyšľaháme,počas šľahania pridávame cukor a olej.Sľaháme aspoň5 min.
-
3
Po vyšľaháni pridáme múku s kypriacim práškom a zľahka premiešama.
-
4
Vylejeme na vymastený a múkou vysýpaný plech.Rozotrieme na celý plech,
-
5
a na piškotu vylejeme puding.Rovnomerne rozotrieme.
-
6
Na puding rozložíme odkvapkané kompotové ovocie a dáme upiecť.
-
7
Počas pečenia si pripravíme pochuťkovú smotanu.Do smotany zamiešame vanilkový a pr.cukor.
-
8
Po upečení rozotrieme na ešte teplý koláč a
-
9
po smotane rozsýpeme škoricový cukor.Necháme vychladiť a pokrájame.
-
10
Nechajte si chutnať.
1,mohla si mať rúru nahriatú na výžší stupeň a krátko si piekla.
2,Pri takých typoch koláčov je dobré mať teplotu na nižšom stupni a piecť dlhšie.
3,niekedy je dobré dať plech na nižší priečinok rúry a kontrolovať šparatkom cesto.
Treba skúšať a nedať sa odradiť a taktiež treba poznať svojú ruru,lebo každa pečie inač.Veľa zdaru pri pečení!
výborny koláčik ,podaril sa.Dala som iné ovocie,dakujem.
skúsim ešte raz možno to výjde.
Tí, čo vyššie v diskusii spomínali, že tiež majú radi pudingáče, určite nehovorili o tomto recepte, ale o nejakom svojom osvedčenom. Prepáč, ale takto to asi je. Som napálená, koľko surovín, energie a času vyšlo navnivoč.