Foto: bambulka368
Tento koláč som pripravila dnes, veľa sme toho v chladničke nemali, tak som skombinovala, čo chladnička dala :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Bielky som si oddelila od žĺtkov. Vyšľahala som si tuhý sneh a pridala 2 lyžice cukru. Žĺtky som si tiež vyšľahala v druhej nádobe spolu so 4 lyžicami cukru a trochou studenej vody. Keď som to už mala všetko krásne našľahané, priliala som žĺtka k bielkom a zmiešala.
- 2
Hladkú múku som si zmiešala s práškom do pečiva, a preosiala do bielkovo-žĺtkového cesta. Opäť som premiešala, aby sa mi cesto krásne prevzdušnilo.
- 3
Jablká som si nastrúhala, zmiešala so škoricovým cukrom a pridala do nadýchaného cesta. Cesto som naliala na vymastený a múkou vysypaný plech a piekla, kým vrch koláčiku nebol krásne zlato-hnedý (cca 20 minút).
- 4
Po upečení som ho ešte horúci natrela jahodovým džemom a postrúhanou horkou čokoládou. Tento koláčik síce nie je vysoký (teda aspoň mne sa taký nepodaril, možno to bude el. rúrou), ale zato veľmi mäkký a chutný. Prajem DOBRÚ CHUŤ!!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu