Rýchly jablkový koláč

lalotka - fotkalalotka, 16. októbra 2012
Rýchly jablkový koláč
Foto: lalotka

Tento koláčik vznikol po tom čo som dostala plnú tašku padnutych jablčok. Nemala som chuť sa s niečim babrať tak som si vymyslela Zobraziť celý popisTento koláčik vznikol po tom čo som dostala plnú tašku padnutych jablčok. Nemala som chuť sa s niečim babrať tak som si vymyslela niečo rýchle.

20 minút
príprava

Suroviny

1
6
4 PL
2 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Jablčka očistíme a nakrájame na kocky. Šupku som na jablkách nechala. Rozbalíme si Listkove cesto použila som také čo už je rozvaľkáme a natočené na papieri. Uložila som ho na do formy a čo odstávalo som odrezala a použila na vrch koláčika. Jablčka si ešte v miske oškoricujeme a vysypeme na cesto. V hrnčeku si roztopíme maslo 2 lyžice a 1 lyžicu medu. Touto zmesou polejeme jablčka. Zbytok cesta čo nám zostal pokrájame na rezančeky a uložíme na koláčik. Zvyšok papiera na pečenie neodstrihávame lebo po upečení sa to ľahšie vyberie z formy. Dáme do pred hriatej trúby a pečieme kým nie je cesto do zlata. Podávame zo šľahačkou. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

svetlana9
perfektné - jednoduché - mám doma tvaroh, tak pomiešam jablká s tvarohom - určite nič nepokazím, ukladám do KK
baboja
Perfektne!!!!Prave rozmyslam co s jablckami,aby nevzali skazu.Super napad,dakujem za inspiraciu.Je to rychle a urcite dobre.
lalotka
baboja, medovnicek, ďakujem druhý krát som to doplnila o mleté orechy a tiež to bolo mňam :-) myslím že fantázii sa medze nekladú :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia