Foto: anina6
Tento zákusok je ozaj rýchly a nie až tak pracný. Všetky ingediencie sa nahádžu do jednej misky, vymiešajú a piškóta je hotová. A s Zobraziť celý popisTento zákusok je ozaj rýchly a nie až tak pracný. Všetky ingediencie sa nahádžu do jednej misky, vymiešajú a piškóta je hotová. A s plnkou tiež veľa času nestratíte. Takže hla rozpis surovín.
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnček |
|
1/2 hrnček |
|
1 hrnček |
|
2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
rôzne podľa chuti |
|
|
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Do misky si postupne pridávame múku, olej, cukor, mlieko, celé vajíčka a vanilku. Všetko pekne prešlaháme a nakoniec pridáme prášok do pečiva, ktorý pomaličky zapracujeme do piškotu. Vznikne nám piškotové cesto, ktoré je hustejšie ako klasická piškota.
- 2
Cesto vylejeme na plech a naukladáme naňho ľubovoľné ovocie. Ja som mala kompotové jahody, tak som ich použila. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a dáme upiecť. Pečieme asi 20 minút. Ja som piekla v teplovzdušnej. Upečený koláč vyberieme a necháme vychladnúť.
- 3
Za ten čas čo sa nám koláč chladí si pripravíme šlahačku s kyslou smotanou.Práškovú šľahačku si pripravíme podľa návodu a do nej pomaličky vmiešame pochúťkovú kyslú smotanu s vanilkovým cukrom.
- 4
Ked je koláčik vychladený, potrieme ho pripravenou šľahačkou s kyslou smotanou. Dáme ešte vychladiť a potom konzumujeme. U nás sa veľmi nestihol schladiť, lebo moja polovička mi stála za chrbtom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
si šikovná