Rýchle linecké koláčiky

palma - fotkapalma, 21. decembra 2015
Rýchle linecké koláčiky
Foto: palma

Komerčný recept<br /> Ak nemáte čas na poriadne vianočné vypekanie ale predsa len túžite po vôňi pečiva a domácich koláčikoch máme pre vás tip na Zobraziť celý popisKomerčný recept<br /> Ak nemáte čas na poriadne vianočné vypekanie ale predsa len túžite po vôňi pečiva a domácich koláčikoch máme pre vás tip na jednoduché a naozaj rýchle linecké koláčiky.

Suroviny

200 g
80 g
150 g
2 ks




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny spolu poriadne zmiešame a pripravené cesto necháme odležať hodinu v chladničke. Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary tak, aby sme mali vždy dva totožné. Do jedného z týchto dvoch vykrojíme v strede krúžok, srdiečko alebo hviezdičku. Pečieme pri teplote 180 °C.

  2. 2

    Po upečení koláčiky zlepujeme jahodovým alebo šípkovým džemom tak, aby vrchnú časť tvoril koláčik s dierkou v strede. Džem cez ňu pekne vykukne a sám o sebe bude ozdobou. Nakoniec zlepené linecké koláčiky jemne posypeme práškovým cukrom.

  3. 3

    <b>Náš tip: </b>Ak chcete aby si jemné linecké koláčiky zachovali želaný tvar a pri pečení sa neroztiekli, použite rastlinný tuk na pečenie. Má vyšší obsah pevných častí a koláčiky "podrží" aj pri vyšších teplotách.

Diskusia k receptu

janara
toto nemyslíte vážne !
po prvé - je to klasický recept na linecké pečivo - nič výnimočné
po druhé - komerčný recept....úplne zbytočný
po tretie - ak " rýche linecké " tak som myslela, že tam bude odkaz z hotového cesta, alebo si ich kúpte rovno upečené
Toto je môj názor.
danda3
Môj tip - Ak chcete aby si jemné linecké koláčiky zachovali želaný tvar a pri pečení sa neroztiekli, použite MASLO!
evanaaa
No aj ja som si myslela, že to bude nejaký výnimočný zrýchlený recept, keď píšu, že - ak nemáte čas na poriadne vypekanie.......ale toto je normálny recept, kde musím spraviť cesto, rozvaľkať, vykrajovať a dať piecť, čím sa teda líši? Nik ho za mňa nespraví.......
babidka
@danda3 -uplne suhlasim . Niet nad maslo .Nie je to ani "normalny" recept -lebo ak chceme naozaj dobre linecke cesto, musi sa dodrzat pomer muka-maslo-cukor presne 3:2:1 + 1 vajecne zltko na 200g muky .S Palmarinom su tie kolaciky absolutne nechutne -bezne ich predavaju supermarkety-tak neviem preco by som si ich mala piect doma , ked je rychlejsie kupit si ich :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia