Foto: palma
Komerčný recept<br /> Ak nemáte čas na poriadne vianočné vypekanie ale predsa len túžite po vôňi pečiva a domácich koláčikoch máme pre vás tip na Zobraziť celý popisKomerčný recept<br /> Ak nemáte čas na poriadne vianočné vypekanie ale predsa len túžite po vôňi pečiva a domácich koláčikoch máme pre vás tip na jednoduché a naozaj rýchle linecké koláčiky.
Postup
-
1
Všetky suroviny spolu poriadne zmiešame a pripravené cesto necháme odležať hodinu v chladničke. Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary tak, aby sme mali vždy dva totožné. Do jedného z týchto dvoch vykrojíme v strede krúžok, srdiečko alebo hviezdičku. Pečieme pri teplote 180 °C.
- 2
Po upečení koláčiky zlepujeme jahodovým alebo šípkovým džemom tak, aby vrchnú časť tvoril koláčik s dierkou v strede. Džem cez ňu pekne vykukne a sám o sebe bude ozdobou. Nakoniec zlepené linecké koláčiky jemne posypeme práškovým cukrom.
- 3
<b>Náš tip: </b>Ak chcete aby si jemné linecké koláčiky zachovali želaný tvar a pri pečení sa neroztiekli, použite rastlinný tuk na pečenie. Má vyšší obsah pevných častí a koláčiky "podrží" aj pri vyšších teplotách.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
po prvé - je to klasický recept na linecké pečivo - nič výnimočné
po druhé - komerčný recept....úplne zbytočný
po tretie - ak " rýche linecké " tak som myslela, že tam bude odkaz z hotového cesta, alebo si ich kúpte rovno upečené
Toto je môj názor.