Rybie filetky s broskyňami

Autor receptu: cokomilka

Kúpime sladkovodné ryby, ak nie sú pstruhy, môže byť zubáč, sumec.

2
porcie
25 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pstruha nakrájame na jemné filetky. Rýchlo opečieme na oleji. Odložíme.
  2. Pripravíme vanilkovú zálievku: Rozlúpneme vanilkový lusk. Macerujeme v teplom oleji. Nasekáme kôpor. Broskyne olúpeme a nakrájame na mesiačiky. Kôprové semená rozdrtíme. Plátky ryby rozložíme na taniere a zalejeme zmesou citrónovej a grappefruitovej šťavy. Osolíme, okoreníme. Necháme odležať 5 minút. Pridáme kôprové semená, červené korenie, plátky broskýň, posypeme zeleným kôprom. Zalejeme vanilkovým olejom.
  3. Podávame vychladené s drtenými rajčinami a toastom.