Foto: dvorka
Kúpili sme si elektrický gril a grilujem na ňom čo sa len dá. Mäso je chutné, mäkké a myslím si že touto tepelnou úpravou Zobraziť celý popisKúpili sme si elektrický gril a grilujem na ňom čo sa len dá. Mäso je chutné, mäkké a myslím si že touto tepelnou úpravou aj zdravé.
Postup
-
1
Ráno som si vybrala z mrazáku ryby - pilatie. Po hodinke boli takmer rozmrazené. Trolinku som každú filetu posolila, okorenila zmesou korenia čo som si urobila z mletej rasce, mletej papriky a čierneho korenia. Ak má ryba svoju chuť, netreba korením preháňať. Položila som každý kúsok na papierovú utierku. Počias rybieho odpočívania som načistila zemiaky pre syna, mrkvu pre seba a urobila som uhorkový šalát ktorý som si od rána rozmrazila.
- 2
Elektrický gril som zapla, dala som 3/4 teplotu a kým sa rozohrial, natrela som každú filetu trochou oleja. Položila som na gril a 10 minút som grilovala. Pred týždňom som takto grilovala aj bravčové rezne z krásneho pliecka ktoré som nakrájala na 1,5 cm hrubé rezne. Večer som ich trošku posolila, okorenila a potrela olejom. Na druhý deň pred obedom som ugrilovala a mäso bolo mäkkučké a chutné.
- 2
Diskusia k receptu