Ryba z elektrického grilu

dvorka - fotkadvorka, 21. februára 2014
Ryba z elektrického grilu
Foto: dvorka

Kúpili sme si elektrický gril a grilujem na ňom čo sa len dá. Mäso je chutné, mäkké a myslím si že touto tepelnou úpravou Zobraziť celý popisKúpili sme si elektrický gril a grilujem na ňom čo sa len dá. Mäso je chutné, mäkké a myslím si že touto tepelnou úpravou aj zdravé.

Suroviny

podľa chuti
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Ráno som si vybrala z mrazáku ryby - pilatie. Po hodinke boli takmer rozmrazené. Trolinku som každú filetu posolila, okorenila zmesou korenia čo som si urobila z mletej rasce, mletej papriky a čierneho korenia. Ak má ryba svoju chuť, netreba korením preháňať. Položila som každý kúsok na papierovú utierku. Počias rybieho odpočívania som načistila zemiaky pre syna, mrkvu pre seba a urobila som uhorkový šalát ktorý som si od rána rozmrazila.

  2. 2

    Elektrický gril som zapla, dala som 3/4 teplotu a kým sa rozohrial, natrela som každú filetu trochou oleja. Položila som na gril a 10 minút som grilovala. Pred týždňom som takto grilovala aj bravčové rezne z krásneho pliecka ktoré som nakrájala na 1,5 cm hrubé rezne. Večer som ich trošku posolila, okorenila a potrela olejom. Na druhý deň pred obedom som ugrilovala a mäso bolo mäkkučké a chutné.

    Ryba z elektrického grilu - obrázok 2

Diskusia k receptu

izabella929
rybky vyzerajú fajne opečené do chrumkava,..-) roky mám tento gril a ešte som ho ani len nevyskúšala...musím skúsiť aj ja upiecť ryby...
micanela
uz dlhsie premyslam ci mi na nieco bude gril... ak mate skusenosti /za aj proti/ budem velmi rada ak mi poradite
dvorka
@micanela , u nás gril používam často, od kedy ho máme. Robím v ňom chlieb, syr s bielou plesňou, mäso aj zeleninu. Ľahko sa čistí a príprava jedla nie je dlhá, takže aj tej elektriky ... u nás máme oveľa väčších žráčov. Ja som len za.
radox1
len nam zavadzal,zle sa to cisti,nahradil som ho tazkou gril.panvicou a je pokoj.
izabella929
@radox...je to pravda, zaberá mi v kuchynskej linke jednu celú policu a vôbec ho nepoužívam,,,nad tou panvicou som už uvažovala aj ja...vďaka za radu..)
evanaaa
To je asi kontaktný gril? V Lídli mávajú aj praktický s tromi rôznymi platňami, ktoré sa dajú vymieňať a asi aj ľahšie čistiť. Dá sa na ňom grilovať aj bez sklopenia tej hornej časti? Kedysi, za mlada som po takom podobnom túžila ale keď som ho šla kúpiť, už nebol ( mali len jeden).




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia