Foto: ppokia
Ryby máme u nás moc radi na hocijaký spôsob. Tento recept som videla v televízii ale nestihla som presný postup tak som si spravila Zobraziť celý popisRyby máme u nás moc radi na hocijaký spôsob. Tento recept som videla v televízii ale nestihla som presný postup tak som si spravila podľa seba a moc nám chutí. Možno ju niekto pripravuje podobne, a možná pozná originál receptu tak nech dá vedieť.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Bežným spôsobom si očistíme a pripravíme rybu .Potom na obrusku vysušime .Rybu si nakoreníme rybacim korením alebo kto čím má rád. /moc nesolíme lebo slaninka pustí šťavu/Posypeme majoránkovu.
-
2
Na tanier si dáme plátky slaniny toľko aby sa dala zabaliť ryba uložíme priečne na slaninku. Na rybu si dáme syr niva. Kto nemá rád môže použiť aj iný syr. A rybu zatočíme.
-
3
Takto zatočenu rybu na rozohriatej panvici spustíme maslo alebo troška oleja a vysmažíme . Pomaly otáčame aby sa dobre prepiekla. Slaninka pustí šťavu tak netreba dávať vela oleja. U nás robíme radšej na masle.Keď mi ostane syr tak dávam ešte na vrch upečenej ryby po dopečení.
Diskusia k receptu