Ryba v oravskej slaninke

ppokia - fotkappokia, 20. júna 2012
Ryba v oravskej slaninke
Foto: ppokia

Ryby máme u nás moc radi na hocijaký spôsob. Tento recept som videla v televízii ale nestihla som presný postup tak som si spravila Zobraziť celý popisRyby máme u nás moc radi na hocijaký spôsob. Tento recept som videla v televízii ale nestihla som presný postup tak som si spravila podľa seba a moc nám chutí. Možno ju niekto pripravuje podobne, a možná pozná originál receptu tak nech dá vedieť.

15 min minút
príprava
15min minút
tepelná úprava

Suroviny

4 -6




Postup

  1. 1

    Bežným spôsobom si očistíme a pripravíme rybu .Potom na obrusku vysušime .Rybu si nakoreníme rybacim korením alebo kto čím má rád. /moc nesolíme lebo slaninka pustí šťavu/Posypeme majoránkovu.

    Ryba v oravskej slaninke - obrázok 1
  2. 2

    Na tanier si dáme plátky slaniny toľko aby sa dala zabaliť ryba uložíme priečne na slaninku. Na rybu si dáme syr niva. Kto nemá rád môže použiť aj iný syr. A rybu zatočíme.

    Ryba v oravskej slaninke - obrázok 2
  3. 3

    Takto zatočenu rybu na rozohriatej panvici spustíme maslo alebo troška oleja a vysmažíme . Pomaly otáčame aby sa dobre prepiekla. Slaninka pustí šťavu tak netreba dávať vela oleja. U nás robíme radšej na masle.Keď mi ostane syr tak dávam ešte na vrch upečenej ryby po dopečení.

    Ryba v oravskej slaninke - obrázok 3

Diskusia k receptu

paleva
určite vyskúšam, už sa to teším, ale šupla by som to radšej do rúry, nie?
ppokia
Myslím si že na tak krátku dobu je zbytočné zapínať trubu ale skusiť to môžte. Čo sa týka syra a ryby, u nás robievame najradšej na masle.Teda klasiku a nakoniec po odstavení dávam syr najradšej nivu. Treba skusiť je to dobré a dokonca veľmi dobrá je majoránka, ktorú vždy pridávam na rybu.Samozrejme netreba to prehnať aby sa nestratila chuť ryby.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia