Ryba v oravskej slaninke

Autor receptu: ppokia

Ryby máme u nás moc radi na hocijaký spôsob. Tento recept som videla v televízii ale nestihla som presný postup tak som si spravila podľa seba a moc nám chutí. Možno ju niekto pripravuje podobne, a možná pozná originál receptu tak nech dá vedieť.

15 min minút
príprava
15min minút
tepelná úprava

Postup

  1. Bežným spôsobom si očistíme a pripravíme rybu .Potom na obrusku vysušime .Rybu si nakoreníme rybacim korením alebo kto čím má rád. /moc nesolíme lebo slaninka pustí šťavu/Posypeme majoránkovu.
  2. Na tanier si dáme plátky slaniny toľko aby sa dala zabaliť ryba uložíme priečne na slaninku. Na rybu si dáme syr niva. Kto nemá rád môže použiť aj iný syr. A rybu zatočíme.
  3. Takto zatočenu rybu na rozohriatej panvici spustíme maslo alebo troška oleja a vysmažíme . Pomaly otáčame aby sa dobre prepiekla. Slaninka pustí šťavu tak netreba dávať vela oleja. U nás robíme radšej na masle.Keď mi ostane syr tak dávam ešte na vrch upečenej ryby po dopečení.