Foto: abkul
Na jednej výstave sladkých dobrôt som sa naučila skladať z lístkového cesta ruže a tak som to hneď aj vyskúšala. Recept je ľahký, výsledok Zobraziť celý popisNa jednej výstave sladkých dobrôt som sa naučila skladať z lístkového cesta ruže a tak som to hneď aj vyskúšala. Recept je ľahký, výsledok výborný, posúďte sami. Len jedno je pri tomto dobre vedieť, že upečené kvietky na druhý deň "zvädnú", ako všetko z lístkového cesta, aj toto najlepšie chutí čerstvo upečené. Ale s tým u nás problém nemáme. Zjedené je to hneď. Len keby misa bola stále plná.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti a každú rozvaľkáme na veľkosť 24 krát 32 centimetrov. Potom radielkom rozkrojíme na štvorce 8 krát 8 centimetrov,čiže výjde presne z celého cesta 24 ks štvorcov. Tieto štvorce radielkom zasa ponarezujeme v rohoch asi na 3 cm - viď obrázok a pôjdeme skladať.
-
2
Na stred cesta dáme kávovú lyžišku tvarohu, zarobeného s cukrom i vanilkovým cukrom a na to položíme 1/4 marhule. Rožky štvorca potrieme prstami bielkom a skladáme podľa obrázka: 1. časť štvorca preložíme a rohy prilepíme pri strede. 2. časť protiľahlú preložíme a rohy prilepíme o predošlú prvú časť. To máme pol ruže.
-
3
Ďalej pokračujeme tak isto 3. časť preložíme a rohy prilepíme o predošlé časti z boku a 4. časť štvorca preložíme a rohy prilepíme z boku a je hotovo.
-
4
Ruže poukladáme na plech s papierom, potrieme vajíčkom a dáme piecť na 180 stupňov asi 20 - 25 min do zlatova.
-
5
Ešte teplé jemne posypeme práškovým cukrom a dobrú chuť. Ja som sama zvolila túto náplň, ale fantázii sa medze nekladú, môže tam ísť džem, puding, iné ovocie, proste podľa svojej chuti.
ďakujem