Ruská zmrzlina po mojom (bez vajec)

kata130 - fotkakata130, 21. júna 2013
Ruská zmrzlina po mojom (bez vajec)
Foto: kata130

Teraz ked je tak teplo, rozmýšľala som nad nejakým receptom na zmrzlinu. Našla som veľmi veľa ponúk a všetky boli dobré, vôbec som sa nevedela rozhodnúť, ktorú teda urobím. Tak ma teda napadlo že, by som mohla urobiť klasickú ruskú zmrzlinu, bála som sa tých vajec tak som to urobila úplne jednoducho a chutí výborne. :)

10
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

150 ml
1 ks
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Nachystáme si 2 ks tortových oblátok. Do vyššej misky si zmiešame mlieko so šľahačkou v prášku ( ktorá už obsahuje cukor) podľa návodu a vyšľaháme šľahačku.

  2. 2

    Vyšľahanú šľahačku natrieme na tortovú oblátku a druhou ju prikryjeme. Zahladíme prebytočnú šľahačku a dáme do mrazničky, aspoň na 5 hodín. Ja som ju robila večer a na druhý deň poobede me si na nej už pochutnávali, je skutočne výborná. :)

    Ruská zmrzlina po mojom (bez vajec) - obrázok 2

Diskusia k receptu

14 komentárov k receptu
ved hovorím toto bol taký prvý pokus, tak ked to budem robiť 2-krát tak skúsim aj s tou vanilkou,možno aj s inou príchuťou uvidíme, dakujem za radu ;)
kata130 ako sa ti to krajalo po vybrati s mrazaku a neboli kristaliky v kreme ked sa to počas mrazenia nemiešalo ako sa zvyknu zmrzliny
ja by som ohovorila tu slahacku v prasku, aj ked viem, ze ju mnozstvo zien pouziva, ale pripada mi to ako jedna tazko odpudiva ingrediencia :) pardon za komentar. kazdopadne by ma zaujimalo, ci ste niektora neskusala rovnaky bezvajecny recept k klasickou smotanou na slahanie a ak ano, ako to dopadlo?
iwuska robila som zmrzlinu čokoládovu, jogurtovú aj citrónovu s klasickou smotanou na šlahanie s samozrejme bez vajec a bola výborná, mám ju odskúšanú. použila som recept od renka73. skús si pozrieť jej recepty.
a nedala by sa pouzit klasicka smotana na slahanie? sa mi to paci bez vajiciek,len tu slahacku by som radsej dala,len neviem co by to spravilo...
áno dá sa použiť aj klasická smotana na slahanie, len ona kým sa vyšlahá to trvá dlhšie :) a tam sa musí použiť podľa mňa už šľahačkový stužovač aby držala pevný tvar.
ariela6 krištáliky tam neboli :)
Páci sa mi,urcite vyskúsam,aj ked mám na práskové zálezitosti nie velmi kladný názor,ale raz za cas...aspon tam nejde kopa umelého tuku.
Páci sa mi,urcite vyskúsam,aj ked mám na práskové zálezitosti nie velmi kladný názor,ale raz za cas...aspon tam nejde kopa umelého tuku.

Pridaj komentár k receptu: