Ruská zmrzlina po mojom (bez vajec)
Autor receptu: kata130
Teraz ked je tak teplo, rozmýšľala som nad nejakým receptom na zmrzlinu. Našla som
veľmi veľa ponúk a všetky boli dobré, vôbec som sa nevedela rozhodnúť, ktorú teda
urobím. Tak ma teda napadlo že, by som mohla urobiť klasickú ruskú zmrzlinu, bála som sa
tých vajec tak som to urobila úplne jednoducho a chutí výborne. :)
10 porcií |
20 minút príprava |
Postup
- Nachystáme si 2 ks tortových oblátok. Do vyššej misky si zmiešame mlieko so šľahačkou v prášku ( ktorá už obsahuje cukor) podľa návodu a vyšľaháme šľahačku.
- Vyšľahanú šľahačku natrieme na tortovú oblátku a druhou ju prikryjeme. Zahladíme prebytočnú šľahačku a dáme do mrazničky, aspoň na 5 hodín. Ja som ju robila večer a na druhý deň poobede me si na nej už pochutnávali, je skutočne výborná. :)