Ruská Šarlota
Autor receptu: dadush
Na tento recept som náhodou naďabila na jednom foodblogu. Je veľmi jednoduchý, rýchly a nesmierne chutný.
Recept pochádza z Ruska ale poznajú ho aj v iných krajinách, je veľmi variabilný.
Postup
- Do originálneho receptu idú čerstvé jabĺčka 6ks, ale kedže ja som mala len nastrúhané zavárané, použila som tie.
- Tortovú formu si vytreme maslom, poprášime múkou ( osobne by som vyskúšala aj kokos), vysypeme jabĺčka zo zaváraninového pohára.
Vajíčka s cukrom a pár plátkami masla vyšlaháme do penista. Cukor som použila kombináciu hnedého, vanilkového a škoricového. Hnedý cukor tam dodá karamelovú chuť. V pôvodnom recepte bolo viac cukru. Každý si dá podľa chuti. :-)
Do vajíčok s cukrom vmiešame ručne múku. Cesto som vyliala na jabĺčka a dala piecť na cca 150stupňov asi tak 45min.
po upečení som posypala práškovým cukrom.
Koláčik som podávala s veľkou kopou šlahačky ale dočítala som sa, že sa môže použiť aj smotana či zmrzlina. Záleží na chuti a fantázií.
- Dnes som vyskúšala aj hruškovú verziu koláča a výsledok bol ako inak dokonalý.