Ruská Šarlota

Autor receptu: dadush

Na tento recept som náhodou naďabila na jednom foodblogu. Je veľmi jednoduchý, rýchly a nesmierne chutný. Recept pochádza z Ruska ale poznajú ho aj v iných krajinách, je veľmi variabilný.

Postup

  1. Do originálneho receptu idú čerstvé jabĺčka 6ks, ale kedže ja som mala len nastrúhané zavárané, použila som tie.
  2. Tortovú formu si vytreme maslom, poprášime múkou ( osobne by som vyskúšala aj kokos), vysypeme jabĺčka zo zaváraninového pohára. Vajíčka s cukrom a pár plátkami masla vyšlaháme do penista. Cukor som použila kombináciu hnedého, vanilkového a škoricového. Hnedý cukor tam dodá karamelovú chuť. V pôvodnom recepte bolo viac cukru. Každý si dá podľa chuti. :-) Do vajíčok s cukrom vmiešame ručne múku. Cesto som vyliala na jabĺčka a dala piecť na cca 150stupňov asi tak 45min. po upečení som posypala práškovým cukrom. Koláčik som podávala s veľkou kopou šlahačky ale dočítala som sa, že sa môže použiť aj smotana či zmrzlina. Záleží na chuti a fantázií.
  3. Dnes som vyskúšala aj hruškovú verziu koláča a výsledok bol ako inak dokonalý.