Rumová bomba

Autor receptu: redakcia

Postup

  1. Piškóty (200 g) rozdrobíme v uzavretom mikroténovom vrecku pomocou valčeka na cesto. Odrobinky zmiešame s rozpusteným maslom, vtlačíme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie a dáme do chladničky. Medzitým želatínu namočíme do studenej vody, čokoládu nasekáme a zvyšné piškóty nakrájame na kúsky. Vajcia, práškový cukor, vanilkový cukor a rum zmiešame a potom ešte niekoľko minút miešame nad parou.
  2. Zmäknutú želatínu vyžmýkame a rozpustíme v horúcom kréme. Misu s krémom dáme do studenej vody, miešame ho, kým nevychladne a dáme ho do chladničky. Šľahačku vyšľaháme dotuha. Keď začne krém želírovať, dôkladne ho premiešame, pridáme nasekanú čokoládu, šľahačku, piškóty a hrozienka. Všetko navrstvíme do misy vystlanej potravinárskou fóliou s priemerom 22 cm a povrch vyhladíme.
  3. Uložíme na 2 hodiny do chladničky. Šľahačku na ozdobenie vyšľaháme dotuha, čokoládu nastrúhame. Tortovú formu vyberieme, otvoríme a stuhnutý korpus aj s papierom na pečenie opatrne prenesieme na tortový podnos. Misu s krémom preklopíme na korpus a odstránime potravinársku fóliu. Tortu potrieme šľahačkou, ozdobíme nastrúhanou čokoládou a mandľovými sušienkami.