Rukolový šalát s mozzarellou

snahulak - fotkasnahulak, 1. októbra 2012

Čítal som o rukole, že je zdravá, chutná a obľubovali ju už rímski cisári. Keď som to ochutnal, vôbec ma to neoslovilo, nemalo to Zobraziť celý popisČítal som o rukole, že je zdravá, chutná a obľubovali ju už rímski cisári. Keď som to ochutnal, vôbec ma to neoslovilo, nemalo to žiadnu chuť. Až nedávno manželka priniesla u práce recept a urobila mi z rukoly ľahkú večeru. Bolo to vynikajúce, chutné a celkom som tomu podľahol. Príprava je rýchla, jednoduchá a tento šalátik je určite veľmo zdravý. Varecháčky, myslite na zdravie svojich milovaných, budete spokojné aj Vy!

2 - 3
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

200 g čerstvá
200 g ,červené žlté
100 g
1-2 Pl
trocha




Postup

  1. 1

    Rukolové listy dobre prepláchneme, osušíme (napr. medzi dvomi utierkami) a dáme do šalátovej misy.

  2. 2

    Pridáme umyté a na polovičky prekrojené cherry paradajky (vyskúšal som aj červené aj žlté, chuťovo rovnaké len vizáž je rôzna).

  3. 3

    Mozzarellu natrháme rukami ablo nakrájame na menšie kúsky a pridáme k šalátu. Zalejeme balzamikom (ja mám fľaštičku s rozprašovačom). posolíme a premiešame. Soliť veľa netreba, ale soľ zasa zvýrazní chuť rukoly...

Diskusia k receptu

gabculka
Rukolu milujem a prílohy k nej rôzne obmieňam. Vinikajúco k nej pasujú aj pražené mandle - hotový šalát s nimi posypať, alebo podávať s jedným uvareným vajíčkom, sušenými rajčinkami, opraženým zemiačkami.... je to úžasná zelenina....
huck
@Snahulak - ja by som nijako nemohla tvrdiť, že je rokula (rukola) nevýraznej chute. Práve napak, jej výrazná korenisto-redkovková chuť ju robí vynimočnou ako pikantný dodatok do rôznych jedál a hlavne šalátov. Teraz je prave na jej zbieranie v prírode idealny čas. Je teplo a dostatok vlahy, preto je mimoriadne mäkučká a aromatická. Skúste si ju napríklad pridať do obyčajného planého (bez majonézy). zemiakového šalátu...Rokula sa postará, aby ten šalátik prestal byť "obyčajný" Fantazia v kuchyni nepozná hranice a pripajam sa @gabculke , že je to naozaj úžasná zelenina
snahulak
Carduelis carduelis, teda Huck či stehlík, máš pravdu. Ja som tú rukolu tak narýchlo ochutnal a myslím, že samotnú a vtedy som tam žiadnu korenistú chuť necítil.
Keď mi však manželka spravila ten šalát s mozzarellou, tak som sa tou chuťou doslova nadchol! Ten balzamico, cherry a syr sa ohromne dopĺňajú...
Hrušky mi dozrievajú na parapete, tak zajtra kúpim rukolu, parmigiano mám aj tekvicový oct - budem maškrtiť!