Čítal som o rukole, že je zdravá, chutná a obľubovali ju už rímski cisári. Keď som to ochutnal, vôbec ma to neoslovilo, nemalo to Zobraziť celý popisČítal som o rukole, že je zdravá, chutná a obľubovali ju už rímski cisári. Keď som to ochutnal, vôbec ma to neoslovilo, nemalo to žiadnu chuť. Až nedávno manželka priniesla u práce recept a urobila mi z rukoly ľahkú večeru. Bolo to vynikajúce, chutné a celkom som tomu podľahol. Príprava je rýchla, jednoduchá a tento šalátik je určite veľmo zdravý. Varecháčky, myslite na zdravie svojich milovaných, budete spokojné aj Vy!
porcie
príprava
Postup
-
1
Rukolové listy dobre prepláchneme, osušíme (napr. medzi dvomi utierkami) a dáme do šalátovej misy.
- 2
Pridáme umyté a na polovičky prekrojené cherry paradajky (vyskúšal som aj červené aj žlté, chuťovo rovnaké len vizáž je rôzna).
- 3
Mozzarellu natrháme rukami ablo nakrájame na menšie kúsky a pridáme k šalátu. Zalejeme balzamikom (ja mám fľaštičku s rozprašovačom). posolíme a premiešame. Soliť veľa netreba, ale soľ zasa zvýrazní chuť rukoly...
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
skús aj tento, ja som ho dnes mala k obedu, ja som tiež toho názoru, že rukola je výraznej korenistej chuti, len ju treba dobre skombinovať, samotnú by som asi veľmi ťažko jedla. Ja ju mám rada aj medzi obloženým chlebíkom, ( chlebík natretý maslom, na plátky tofu, rukola a paradajka - mňam ).
Keď mi však manželka spravila ten šalát s mozzarellou, tak som sa tou chuťou doslova nadchol! Ten balzamico, cherry a syr sa ohromne dopĺňajú...
Hrušky mi dozrievajú na parapete, tak zajtra kúpim rukolu, parmigiano mám aj tekvicový oct - budem maškrtiť!