Rolované mleté mäso

Autor receptu: lubicenuska

Ahojte na vareche! Chcem sa s vami podeliť o tento recept, je to veľmi chutné a lacné jedlo.Mám ho od svojej mamičky.

20 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Postup

  1. Mleté mäso vložíme do misky, pečivo do druhej misky, namočíme na malú chvíľu do trošky mlieka a vymačkáme.Rozbijeme vajcia, bielka dáme do mäsa a žĺtky do pečiva. Do mäsa pridáme majoránku,korenie a soľ, vypracujeme tak,aby sa bielky spojili dobre s mäsom. Plnka : Do misky s pečivom a žĺtkami pridáme slaninku,pokrájanú na malé kocky,nasekanú petržlenovú vňať, soľ a zamiešame. Na rovnú plochu položíme igelit,potrieme ho olejom a dáme vypracované mäso a rukou ho roztlapkáme,podľa veľkosti pekáča. Na mäso dáme plnku a zrolujeme. Pekáč potrieme olejom a rolku presunieme,igelit opatrne vytiahneme,podlejeme trochou vody,prikryjeme alobalom,alebo ak máme pekáč s pokrievkou tak s ňou. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme,pred koncom asi na 10min.odkryjeme a zapečieme do ružova. Podávame s ryžou a uhorkovým šalátom. Dobrú chuť!