Roláda bez výčitiek fotorecept

pekajka - fotkapekajka, 2. januára 2016
Roláda bez výčitiek (fotorecept)
Foto: pekajka

V našej rodine sa všetci stravujeme zdravo a občas, keď niekto dostane chuť na sladké je na mne, aby som niečo rýchlo upiekla. Cez Zobraziť celý popisV našej rodine sa všetci stravujeme zdravo a občas, keď niekto dostane chuť na sladké je na mne, aby som niečo rýchlo upiekla. Cez Vianoce to bolo ešte horšie, keďže maminka napiekla sladké koláče s krémovými plnkami, ktoré sestra neuznáva, tak som utekala do kuchyne a upiekla som túto roládu. Obsahuje samé chutné, no postave-neškodné suroviny. Dobrú chuť! :)

20
porcií
20 minút
príprava
15 minút
na 175 °C

Suroviny

Cesto:
6 ks surové
3 PL
1 PL
Plnka:
250 g jemný
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Šesť kusov vajec rozdelíme na žĺtky a bielky. K žĺtkom pridáme 2 PL holandského kakaa a 1 PL medu. Lyžicou premiešame, až nám vznikne hmota, akú vidíte na obrázku. Možno budete mať chuť túto hmotu zjesť. Nič si z toho nerobte, aj ja som to tak mala. Vonia to totiž ako nutella.

    Roláda bez výčitiek (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Z bielkov si vyšľaháme sneh. Pridávam do nich trochu citrónovej šťavy, aby sneh lepšie držal. Pozrite, aký prasací rypák sa mi v snehu vytvoril.

    Roláda bez výčitiek (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Sneh po častiach pridávame ku kakaovej zmesi a jemne miešame. Vznikne nám hmota, ktorú už môžeme nazvať piškótovým cestom. Aj toto by som najradšej zjedla surové, tá kráásna vôna je taká lákavá.

    Roláda bez výčitiek (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zmes vylejeme na plech s papierom na pečenie, pekne zarovnáme, aby bolo na každom mieste rovnaké hmožstvo zmesi, nieže bude roláda niekde hrubšia a inde tenšia.

  5. 5

    Pečieme 15-20 minút na 175°C vo vyhriatej rúre.

  6. 6

    Roláda je už hotová, krásne nám rozvoniava po dome a my by sme ju najradšej zjedli len takú suchú, no počkajme si, s plnkou bude lepšia. Po upečení dáme dole papier na pečenie. Hneď po upečení zvyknem cesto potrieť kávou, aby nebolo suché. Pomocou vlhkej utierky roládu pekne skrútime a necháme chladnúť. Ešte si rýchlo spravme plnku a ideme papať.

    Roláda bez výčitiek (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na plnku potrebujeme len tri veci, ktoré si proste zmiešame a natrieme na korpus. A inak, taká rada, túto plnku si môžete dopriať aj častejšie ako náhradu napríklad za jogurt. Alebo si to pripravte k ovociu, ktoré tým príjemne ozvláštnite.

    Roláda bez výčitiek (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Máme hotovo. Poďme papať. Aj ja idem, lebo som z písania tohto receptu vyhladla.

    Roláda bez výčitiek (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

dzejsik
mňam :) tvaroh milujem, presne ako píšeš, niekedy vymeniť jogurt za niečo iné
sracz
... @pekajka milá, si veľmi šikovná "šumienka", pokračuj smelo a veselo i naďalej a "vlčiaci" sa o Teba pobijú! U mňa teda boduješ naplno!
alena45
už pred Vianocami som prestala jesť pečivo, i keď s výnimkami, veď boli sviatky ! Ale takáto roláda, to poteší, všetko je v nej čo lúbim, teda okrem medu, ale ten tam cítiť nebude. Píšeš ľahko, ale pútavo, keby som práve nesedela vo vlaku, tak sa do nej pustím.
pekajka
Dakujem vam za mile komentare, velmi ma potesili a uz sa tesim, ked pridam dalsie recepty. Tento je v podstate moj prvy, o to viac ma vase slova potesili. Este raz dakujem :)
martamm
@pekajka , vzdy sa tesim, ked najdem medzi varechacmi cloviecika, ktory nam ponukne dezert z racionalnych ingrediencii, dakujem a tlieskam Ti, Tvoja rolada je uplne jednoducha, ale urcite velmi chutna maskrta pre nas, ktori si strazime hmotnost, chvalim Ta aj za perfektny totopostup, u mna mas 5* :)
mesiar50
@pekajka
Neterka zlatá,peknú roládku si upiekla a bezpochyby je aj veľmi chutná.Tvarohové ja rád a v budúcnosti si ju určite pripravím.Recept si zatiaľ uložím.Ďakujem ti pekne.Si veľmi snaživá slečna a máš môj veľký rešpekt.
* * * * *
havino
šikovná si, v Tvojom veku, že hľadáš náhrady miesto kopu cukru a kopu masla, podobnú som už piekla a na chuti neubralo a na váhe nepridalo
marta5
Milucke dievcatko,iste Tvoju roladu vyskusam na Velku noc,si sikovna - recept ukladam a dakujem.
sonulienka
No ak som dobre čítala všetky komentáre tak táto šikovnica pochádza z rodiny nášho vynikajúceho člena @mesiar50 a tak sa niet čo čudovať. Mala po kom zdediť. Si naozaj veľmi šikovná a som rada za tento recept. Ja ho určite vyskúšam lebo dcéra má bezlepkovú dietu. Srdečná vďaka.
evanaaa
Práve som to isté chcela napísať, že asi má skvelého učiteľa, výbornú roládu upiekla.
pekajka
Dakujem vam vsetkym velmi pekne za komentáre, velmi ma potesili. Ak roladu skusite, verim, ze vam bude aj chutit a nebudete sklamani. Ale myslim si, ze z takeho maleho mnozstva surovin, ktore este k tomu nepatria medzi tie ,,nezdrave", je toto velmi chutny recept, ak ma niekto chut na sladke, ale na take zdrave sladke :) este raz dakujem
jack
Vyzera to velmi dobre mnam mnam mnam hned zajtra to vyskusam
1x jack
kocurleo
Je to celkom dobre jack ked to vyskusas tak mi hned daj vediet potom to skusim aj ja
mimi4
Je to vyborne a velmi rychle,prave som dopiekla. Chladi sa ale plnku vsetci vyskrabavaju co zostala v miske tak dufam ze bude chutit aj rolada.Vdaka za recept odporucam
dydya
pekajka prave som rozmyslala co zajtra upeciem rychle a hlavne zdrave a tak chvalim ,chvalim ,chvalim a poprosim pridat este veeeela receptov ktore su chutne a nepridaju nam na vahe ...dakujem ukladam do kk
babinka
Takze ešte tento odľahčený zákusok spolu s bezlepkovymi kokosovo-orechovými rezmi od @Masiar50 a veľká noc nebude robiť zdravotné problémy. Môžeme sa najesť a nedrzat potom diétu. Ďakujem za recept




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia